7 verseny, 6 győztes

Két fordulóval a SEAT Leon Eurocup idei szezonjának vége előtt az összetettben egyre szorosabb küzdelem zajlik a bajnoki címért. Mindössze két pont a különbség a jelenleg élen álló francia Michael Rossi és a második Wéber Gábor között, majd további két ponttal lemaradva az ír Eoin Murray következik, de az orosz Alexander Dudukalo, a portugál Lourenço da Veiga és az olasz Andrea Larini is eséllyel indul még a végső győzelemre.

 

Két fordulóval a SEAT Leon Eurocup idei szezonjának vége előtt az összetettben egyre szorosabb küzdelem zajlik a bajnoki címért. Mindössze két pont a különbség a jelenleg élen álló francia Michael Rossi és a második Wéber Gábor között, majd további két ponttal lemaradva az ír Eoin Murray következik, de az orosz Alexander Dudukalo, a portugál Lourenço da Veiga és az olasz Andrea Larini is eséllyel indul még a végső győzelemre. Szintén jó teljesítményt nyújtott az idén Ricardo Bravo, Tim Coronel, Felix da Costa és Daniel Welch, akik ugyancsak az első tíz között szerepelnek.

 

Wéber és Dudukalo kiváló teljesítménnyel nyerte meg a két brnoi futamot. Mindketten jól rajtoltak, majd fokozatosan jelentős előnyt kialakítva, egészen a befutóig uralták a mezőnyt.

A szombati első futamot már közvetlenül a rajttól Wéber Gábor uralta, aki megnyugtató, tíz másodperces előnyt kiautózva, egészen a befutóig megőrizte első helyét. A rajtrács első sorában mellette álló Massimiliano Pedala rajtja nem sikerült jól, így a második helyért a spanyol Diego Puyo és a portugál Felix Duarte da Costa vívhatott nagy csatát. Puyot a harmadik körben előzte meg da Costa, aki olykor csupán három-öt tizedmásodperccel ugyan, de egészen a célig megtartotta pozícióját. Az összesen 19 indulóból mindössze tizenhárman értek célba, az első körben adódó balesetek nyomán ugyanis sokan a verseny feladására kényszerültek.

A vasárnapi második futamot az induló 19 közül csupán 12 versenyző fejezte be. Dudukalo mindjárt elment az első sorból induló Puyo mellett, s előnyét – a második körben Fulinnal adódott kisebb incidense ellenére is – körönként nagyjából egy-egy másodperccel növelve, végül 5,3 másodperccel Puyo előtt száguldott át a célvonalon. Mögöttük néhány pilóta számára azonban korántsem alakult ilyen simán a futam: Carvalho egy ütközést követően mindjárt az első körben kiállt, de Da Costa és Wéber is baleset miatt kényszerült feladni a versenyt, míg Bravo műszaki problémákkal küszködött.
A harmadik helyen a rajttól Puyo szerezte meg, ám a futam második felére feljebb lépve végül a szintén egyenletesen jó teljesítményt nyújtó Eoin Murray előtt, másodikként végzett.

E szoros állás a legutóbbi hétvégén, Brnoban tartott két futam nyomán alakult ki, amelyeken Wéber Gábor illetve Alexander Dudukalo diadalmaskodott. Kiváló versenyzésük eredményeképpen a bajnokság végképp nyílttá vált, hiszen az idei versenynaptárban már csupán két futam – szeptember 4-5-én Oschersleben (Németország), valamint szeptember 18-19-én Valencia (Spanyolország) – szerepel. Összesen tehát negyven pont szerezhető még, s a rendkívül szoros élmezőny alapján jó eséllyel egészen az utolsó futam leintéséig aligha jósolható meg a végkifejlet, s az új bajnok személye.

Eredmények

1. futam:    1. Wéber (Zengő Motorsport)        22:28,230
2. Da Costa (Zengő Motorsport)    + 10,476
3. Puyo (Sunred)            + 11,142
4. Carvalho (Monlau Competición)    + 11,926
5. Fulin (Vekra Racing)            + 16,145
6. Larini (Zengő Motorsport)        + 22,034
7. Dudukalo (Lukoil Sunred)        + 24,266
8. De Diego (Team De Diego)        + 24,986
9. Birizdó (Zengő Motorsport)        + 26,660
10. Murray (Oasis Motorsport)        + 38,870

2. futam:    1. Dudukalo (Lukoil Sunred)        22:49,281
2. Puyo (Sunred)            + 5,323
3. Murray (Oasis Motorsport)        + 9,666
4. Rossi (Sunred)            + 13,664
5. Oriola (Monlau Competición)    + 14,719
6. Larini (Zengő Motorsport)        + 18,820
7. Veiga (Oasis Motorsport)        + 19,698
8. Matejovsky (BRT Sunred)        + 25,590
9. Paulsen (Paulsen Team)        + 26,836
10. Birizdó (Zengő Motorsport)        + 28,563

Az Eurocup állása (nem végleges):    

1. Michael Rossi            34 pont
2. Wéber Gábor            32
3. Eoin Murray                30
4. Lourenço Da Veiga            19
5. Ricard Bravo                17

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .