Újabb Seat-győzelem

ImageKiváló eredménnyel zárt a SEAT Imolában a Túraautó-világbajnokság kilencedik futamán.

Kiváló eredménnyel zárt a SEAT Olaszországban, Imola pályáján. A Túraautó-világbajnokság (World Touring Car Championship; WTCC) kilencedik futamán a spanyol márka immáron nyolcadik diadalát ünnepelhette. Ezzel Yvan Muller a pilóták, a SEAT pedig a konstruktőrök bajnokságában növelhette tovább előnyét, utóbbi már eléri a tíz pontot.

A SEAT Sport csapata vezető helyének megtartása, illetve mindkét pontversenyben előnyének növelése céljával érkezett Imolába, s mindkettőt kiválóan teljesítette. A hétvége kemény munkája szombaton, az összes pilóta időmérőn mutatott kiváló csapatmunkájával, illetve Rickard Rydell pole pozíciójával kezdett beérni.

Az első futamon az első sorból induló Rydell és Muller már a zöld lámpától kezdve magához ragadta a vezetést, egészen a célig megtartva az első helyeket. Az újabb kettős győzelem a SEAT további diadala, egyben a második Muller számára. Mindketten igen nagy tempót diktálva, kiegyensúlyozott és nyugodt versenyzést mutattak be. Gabriele Tarquini ötödik, míg Monteiro és Gené több balesetbe is keveredve az előrejutásukat akadályozó pilótákkal a 13. illetve 17. helyen végzett.

Gabriele Tarquini a rajtrács második sorából vághatott a második futamnak, ám műszaki probléma miatt autója egyszerűen állva maradt a rajtnál. Porteiro ekkor nekiütközött, s a verseny első négy körében a safety car vezette a mezőnyt. Gabriele maga szállt ki autójából, ám elővigyázatosságból a pálya menti kórházba szállították vizsgálatra, ahol megállapították, hogy nem szenvedett sérülést.

Amikor a safety car elhagyta a pályát, Yvan Muller a 6., Rydell 8. helyen autózott, s a SEAT pilótáinak célja egyértelműen helyezésük javítása volt, amit Farfus megelőzésével sikerrel meg is valósítottak. A mezőny élén Thompson haladt, Jörg Muller, Robert Huff és Nicola Larini előtt. A sorrend egészen a befutóig változatlan maradt, s noha Muller olykor egészen megközelítette a második Chevrolet-t, az előzés mindannyiszor túl kockázatosnak bizonyult volna. Végül Rydell előtt az ötödik helyen végzett, míg Monteiro és Gené nem szerzett pontot.

A bajnokság következő futamára október 5-én, Monzában kerül sor.

KÉPGALÉRIA

{gallery}sport/wtcc{/gallery} 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .