ABT versenyző a bajnok

ImageTimo Scheider az Audi Sport Team Abt Sportsline csapat tagja lett a DTM-bajnoka 2008-ban!

Timo Scheider-nek és az Audi Sport Team Abt Sportsline-nak sikerült: a 29 éves német diadalmas győzelemmel szerezte meg a koronát a 165.000 néző előtt Hockenheimben, és ezzel felváltotta csapattársát, a korábbi bajnok Matthias Ekström-öt.

 „Gratulálunk Timo Scheider-nek és az egész Audi csapatnak. Hatalmas teljesítményével, kitartásával, és erős idegzetével Timo méltó a bajnoki címre, és ez az egész szezonon át lelkesítette a rajongóit“ – mondta Rupert Stadler, az AUDI AG elnökségi tagja, aki az izgalmas hockenheimi befutót az Audi Sport Team Abt Sportsline bokszából követhette végig. „Az Audi A4 ebben a DTM-szezonban verhetetlen volt, és az elejétől a végéig vezette a tabellát. Már most örülünk annak, hogy a következő szezonban is megkísérelhetjük bajnoki címünk megvédését.”

Az abszolút rekordnak számító 165.000 néző előtt Timo Scheider végig ellenállt riválisa, Paul di Resta támadásainak. Abszolút hibátlan vezetési stílusával egyedülálló módon biztosította karrierjének első DTM bajnoki címét. Kettejük párbajában Timo oldalára billent a mérleg tökéletes rajtját követően. Az Audi-pilóta megelőzte riválisát, s a későbbiekben is képes volt tartani kettejük között a távolságot.

Az allgäui csapat szokásosan gyors bokszkiállásai, illetve a tökéletes stratégiájával lehetővé tette Scheidernek azt, hogy az egész futam alatt szabadon száguldhatott, és végül 3,062 másodperces előnnyel szakította át a célszalagot, s szerezte meg a futamgyőztes, és a DTM-bajnoki címet.

Tulajdonképpen az Audi Sport Team Abt Sportsline csodálatos teljesítményt nyújtott. Miután a szombati időmérő futamon a motor alsó borítása keményen ütközött az útpadkával, s Scheider A4-ese 5 métert repült, a szerelők teljesen szétszedték az autót, biztonsági okokból kicserélték a motort is – ami egyébként egy évben egyszer büntetés nélkül megtehető -, és a kora reggeli órákig építették át az autót. Hajnali 3 óra 45-re az A4-es ismét a négy kerekén állt. S nem kevesebb, mint 12 órán belül Scheider már a bajnoki címért küzdött.

A második legjobb Audi pilótának Tom Kristensen bizonyult Hockenheimben, aki egy őrületes futamban felküzdötte magát a hetedikről az ötödik helyre, és az előtte haladó három Mercedes-pilótát, Paul di Resta-t, Jamie Green-t, és Bruno Spengler-t támadta folyamatosan.

A korábbi győztes Mattias Ekström a futamon elért hetedik helyével összességében a harmadik helyet szerezte meg a DTM-bajnokságban. A pole-pozícióból startoló svéd rögtön a rajt után előreengedte csapattársát, Timo Scheider-t, és egy Paul di Resta-val, valamit Jamie Green-nel folytatott küzdelemben a negyedik helyre esett vissza. Később pedig a svéd még egy Stop-and-go büntetést is begyűjtött, mivel Red Bull Audi A4-ese nem pontosan a rajtpozícióban állt.

A nyolcadik helyen végzett Martin Tomczyk-kal együtt az Audi Sport Team Abt Sportsline csapat mind a négy pilótája pontot szerzett.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .