Audi DTM 2008

ImageNagy nevek és fiatal tehetségek együtteséből állt össze az Audi AG DTM csapata. 

Nagy nevek és fiatal tehetségek érdekes együtteséből állított össze ütőképes csapatot az AUDI AG DTM-bajnokságbeli sikeres címvédésére. Oliver Jarvis (Nagy-Britannia/24), Katherine Legge (Nagy-Britannia /27) és Markus Winkelhock (Németország/27) lépett az Audi gyári csapatának még három szabad helyére, amelyekre az egész világról pályáztak versenyzők.

„A jelentkezők hiányára semmiképpen sem panaszkodhatunk“ – jelentette ki Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi versenyigazgatója. „Számos nagynevű versenyző is megkeresett minket, ami jól mutatja, milyen érdeklődésre tarthat számot az Audi és a DTM. Már a kezdetektől egyértelmű volt számunkra, hogy a jövőben is tartjuk magunkat alapvető stratégiánkhoz, miszerint csapatunkat fiatalítva, a befutott sztárok mellett következetesen új tehetségek kinevelésére törekszünk.” A jelentkezők spanyolországi megtekintése során végül Oliver Jarvis, Katherine Legge (mindkettő Nagy-Britannia) és Markus Winkelhock (Németország) keltette a legjobb benyomást, s került a 2008-as DTM-bajnokságra készülő csapatba. A 27 esztendős Markus Winkelhock személyében az Audi az egyik legismertebb és legígéretesebb német versenyzőt szerződtette.

A sváb pilóta az elmúlt év során világszerte a szalagcímekben szerepelt, amikor a Nürburgringen, Forma-1-es bemutatkozásakor oly kiválóan szerepelt. A DTM-ben a sérült Tom Kristensen helyettesítőjeként, illetve később az Audi Futurecom TME ügyfélcsapatában már komolyabb feladatok során nyújtott színvonalas teljesítményt. A 27 éves brit Katherine Legge az Audi csapatában Michèle Mouton, Tamara Vidali és Vanina Ickx nyomdokaiba léphet. Az elmúlt két szezonban az észak-amerikai Champ Car sorozatban váltott ki nagy elismerést.
Katherine Legge a legsikeresebb női versenyző, aki a Forma-1 amerikai megfelelőjének számító sorozatban valaha rajthoz állt, de már Forma-1-es teszteken is részt vett. A 24 esztendős Oliver Jarvis Nagy-Britannia egyik legnagyobb feltörekvő fiatal tehetségének számít, aki 2007 novemberében a makaói Forma-3 nagydíjon diadalmaskodott. Hazája nemzeti csapatában pedig Jarvis már több győzelmet is aratott az A1GP sorozatban. Társaik az új pilótákat az Audi február közepén tartott téli edzőtáborozásán ismerhették meg, amely immár hagyományosan szolgál fitness- és csapatépítő tréningként egyaránt.

Az 1-es rajtszámmal a jelenlegi DTM-bajnok Mattias Ekström vághat neki a 2008-as szezonnak, mégpedig a legújabb generációs Audi A4 DTM volánjánál. A svéd pilóta decemberben a „Race of Champions“ viadalán Michael Schumachert is legyőzte, de nem csupán azóta számít a világ egyik legkiválóbb versenyzőjének. A hétszeres Le Mans-i győztes Tom Kristensen személyében az Audi egy további szupersztárt tudhat csapatában. A 2007-es szezon eleji balesetéből mára teljesen felépült dán pilóta hazájában olyan népszerűségnek örvend, mint Michael Schumacher Németországban, s nemzetközi szinten is igazi sztár.

Martin Tomczyk személyében a 2007-es DTM-szezon legjobb német versenyzője szerepel továbbra is az Audi csapatában. Alexandre Prémat (Franciaország), Mike Rockenfeller és Timo Scheider (mindkettő Németország) trióval pedig az Audi három olyan fiatal pilótát tudhat soraiban, akik az elmúlt év során megszerezték első DTM-beli dobogós helyezésüket, s a 2008-as szezonban már komoly győzelmi esélyekkel indulhatnak. „Megítélésem szerint a jelenlegi a legütőképesebb csapatunk, amióta ismét gyári szinten képviseltetjük magunkat a DTM-ben“ – nyilatkozta elégedetten

Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi versenyigazgatója. „Bizonyos vagyok abban, hogy versenyzőink tekintetében kiválóan felkészültünk a Mercedes-Benz elleni kemény küzdelemre. Pilótáinkat emellett nagy szimpátia övezi, s az Audi-rajongók körében is kedvező fogadtatásra találtak”. Mattias Ekström, Tom Kristensen, Timo Scheider és Martin Tomczyk a 2008-as DTM-szezonban az Audi A4 DTM legújabb generációs, az Audi Sport Team Abt Sportsline által nevezett versenyautóival állnak rajthoz.

Mike Rockenfeller és Markus Winkelhock az Audi Sport Team Rosberg, míg Oliver Jarvis és Alexandre Prémat az Audi Sport Team Phoenix csapatával indul, Katherine Legge pedig Futurecom TME ügyfélcsapat A4 DTM versenygépét vezeti majd. A másik autóba a TME 2008-ban is saját versenyzőt ültet. A 2008-as DTM-szezon első nyilvános tesztjeire március 10. és 12. között Mugellóban (Olaszország), valamint március 31. és április 2. között Oschersleben (Németország) versenyarénájában kerül sor.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .