Az Audi 50. DTM-győzelme

ImageTökéletesre sikerült jubileum: Timo Scheider az oscherslebeni Motorsport Arenában immár az Audi 50. győzelmét aratta.

Tökéletesre sikerült jubileum: a címvédő Timo Scheider az oscherslebeni Motorsport Arena mintegy 64 ezer nézője előtt immár az Audi 50. győzelmét aratta. Az Audi fölényes hármas győzelmét Mattias Ekström és Martin Tomczyk tette teljessé.

Akárcsak a szombati időmérőn, az Audi Sport Team Abt Sportsline négy Audi A4 DTM versenygépe a vasárnapi futam során is szinte külön kategóriát képviselt, s a győztes 50 kört követően, a befutóra már közel 17 másodpercet vert a legjobb Mercedesre.

„Zandvoortban az Audi 50. DTM-beli pole pozícióját, most pedig 50. győzelmét ünnepelhettük – két szép és kerek szám az Audi 100 esztendős jubileumára“ – összegezte Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi versenyigazgatója. „Ma pilótáink, Timo Scheider, Mattias Ekström, Martin Tomczyk, illetve az egész csapat egyaránt abszolút hibátlanul dolgozott, így mindvégig uraltuk a versenyt. Büszkeséggel tölt el e kiváló teljesítmény, akárcsak Tom Kristensen nagy mutatványa, aki box-áthajtási büntetését követően nagyszerűen zárkózott fel ismét az élmezőnyhöz.“

Timo Scheider tökéletes rajttal alapozta meg negyedik DTM-diadalát, amikor is az időmérőn leggyorsabbnak bizonyult Tom Kristensen mögül kilépve, az első kanyarba már az élen érkezett. Első helyét ezután már csupán a két kötelező box-kiállás során adta fel átmenetileg. „Köszönet a csapatnak és az autónak, ma remekül sikerültek a box-kiállások” – jelentette ki Timo Scheider a szezonbeli első győzelmét követően. „A rajtot követően már a kezemben volt a verseny. Igen fájdalmasan érintett, hogy Zandvoortban lecsúsztam a tabella éléről, ám most visszatértem a bajnoki címért folyó küzdelembe.“

Mattias Ekström a negyedik rajtkockából a második helyre jött fel, s a svéd pilóta a második körben csapattársa, Martin Tomczyk kisebb hibáját, illetve a Tom Kristensen ellen megítélt box-áthajtási büntetést is kihasználta. Megállapították ugyanis, hogy a dán versenyző Audi A4 DTM autója a rajtnál nem pontosan az erre szolgáló útburkolati jelzés mögül indult.

Második helyezésével Mattias Ekström az összetettben befogta Gary Paffettet, s a szezon félidejében immár mindketten 28 ponttal állnak az élen, míg Timo Scheider csupán egyetlen ponttal lemaradva követi őket harmadikként.

Martin Tomczyk harmadik helyezésével a szezonban első ízben állhatott fel a dobogóra, a szerencsétlen rajtot követően pedig még 17. helyen autózó Tom Kristensen egészen a nyolcadik helyig küzdötte fel magát. Az utolsó körben a Norisringen diadalmaskodó Jamie Greent szorította le a pontszerző helyről, így végül mind a négy idei Audi A4 DTM pilótája ponttal távozhatott Oscherslebenből.

Kevésbé jól alakult azonban a tavalyi autókkal indulók versenye. Oliver Jarvis defektjének köszönhetően két biztosnak hitt pontot veszített el a befutó előtt három körrel, de Markus Winkelhockot is hasonló balszerencse sújtotta. Mike Rockenfeller szintén három körrel a cél előtt Alexandre Prémat autóját lökte ki a kavicságyra, amiért utólag 30 másodperces büntetéssel sújtották. Katherine Legge kicsúszását követően ugyancsak idő előtt fejezte be a versenyt.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .