Az Audi a DTM legjobb gyártója 2014-ben

Az Audi a DTM legjobb gyártója 2014-ben: a hockenheimi szezonzárón (a hétvége során összesen megjelent) 155 ezer néző előtt elért hármas győzelemmel a négykarikás márkának sikerült a BMW elől megkaparintani a konstruktőrök bajnoki címét.

Az Audi Motorsport vezetője, Dr. Wolfgang Ullrich és Dieter Gass, az Audi Sport DTM-főnöke köré gyűlt csapat a 21 pontos hátrányt igazán lenyűgöző teljesítménnyel a szezonzárón 30 pontos előnyre változtatta. Az Audi a 2014-es szezonban összesen 409 pontot gyűjtött, míg a BMW 379, a Mercedes-Benz pedig 222 ponttal zárta az évet. Az elsők között gratulált az eredményhez Bastian Schweinsteiger futball-világbajnok, aki a DTM fináléját az Audi boxból követte végig.

Emellett az Audi a pilóták versenyében megszerezte a második és harmadik helyet. A kétszeres DTM-bajnok Mattias Ekström egymás után második diadalát ünnepelte az Audi Sport Team Abt Sportsline csapat Red Bull Audi RS 5 DTM versenyautójának kormánya mögött, és a szezont a ranglista második helyén fejezte be. Az előző évi bajnok, Mike Rockenfeller az Audi Sport Team Phoenix csapat Schaeffler Audi RS 5 DTM versenyautójával a futamon a második helyet megszerezve az összesítésben a harmadik helyre lépett előre. A harmadikként leintett, az Audi Sport Team Rosberg csapat Hoffman Group Audi RS 5 DTM autóját vezető Jamie Green gondoskodott arról, hogy mindhárom Audi Sport csapat egy-egy versenyzője a dobogóra állhasson a szezonzárón.

„Ma az Audi megmutatta a »Haladás technikáját«: a verseny indulása előtt a vezető nélküli RS 7 autóval, a DTM szezonzáróján pedig hármas győzelemmel” – mondta Dieter Gass. „Ezen a hétvégén a gyártók bajnokságának megnyerését tűztük ki célul, és ezt egyértelműen sikerült is elérnünk – a nagyszerű csapatmunkának köszönhetően. Magáért beszél, hogy ma mindhárom Audi Sport csapat egy-egy pilótája felállhatott a dobogóra. Ezen a hétvégén mindenki láthatta, milyen erős az Audi RS 5 DTM. Az évben összesen elérhető 30 dobogós helyezésből megszerzett 15 egy olyan mérleg, amelyre büszkék lehetünk. Gratulálok Mattias Ekströmnek és Mike Rockenfellernek a pilóták versenyében elért második és harmadik helyezésért. Már most nagyon várjuk a 2015-ös évet, akkor ugyanis szeretnénk ismét visszahódítani az egyes rajtszámot.”

Mattias Ekström, a verseny győztese, akárcsak Mike Rockenfeller, a keményebb elsődleges abroncsokon indult, és ez bizonyult a helyes stratégiának. Mindketten végig az első tízben maradtak, és a verseny utolsó szakaszában a puhább opcionális abroncsokra váltás után több helyezést is előrébb tudtak lépni. Egy kései biztonsági autós periódusnak köszönhetően Ekström és Rockenfeller az utolsó két körben még az első kör óta vezető Jamie Greent is megelőzte.

„Audim ma ismét szenzációsan teljesített” – örvendezett Mattias Ekström a három héten belüli immár második győzelme után. „Amióta az időmérőkön jobban megy, azóta a versenyek is jobban sikerülnek. A fantasztikusan lelkes nézők előtt ez nagyon szép lezárása a szezonnak az Audi, az Abt Sportsline csapat és az én számomra egyaránt. Ennél nem is többet kívánhatnánk a téli pihenés előtti búcsúhoz.”

A hatodik helyet megszerző Timo Scheider (AUTO TEST Audi RS 5 DTM) és a kilencedikként befutó Miguel Molina (Audi Sport Audi RS 5 DTM) jóvoltából összesen öt Audi-pilóta került be a legjobb tízbe és ezzel a pontszerzők közé.

Nico Müller (Audi Financial Services Audi RS 5 DTM) újonc évadának utolsó versenyét kemény küzdelem után a 14. helyen fejezte be. Adrien Tambay (Playboy Audi RS 5 DTM) és Edoardo Mortara (Audi Sport Audi RS 5 DTM) ütközések miatt kiestek, ám a 19., illetve 22. helyet így is megszerezték.

Már a DTM-finálé rajtja előtt is feltűnést okozott az Audi Hockenheimben: a vezető nélküli Audi RS 7 piloted driving concept futott egy gyors kört a DTM-pályán. Vezetővel rótta köreit az új Audi TT cup, amelyet 2015-ben a DTM új betétfutamán vetnek majd be: a kormány mögött Dr. Ulrich Hackenberg, az Audi igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja ült, aki a verseny után Rupert Stadlerrel, az igazgatótanács elnökével és az Audi teljes DTM-csapatával

együtt örült a márkabajnokságban elért győzelemnek.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .