Csúcson a Touareg TDI

ImageA dobogó mindhárom fokára Touareg TDI-vel induló versenyző állhatott a 85. Pikes Peak-en.

A 2007. július 21-én megrendezett világhírű Pikes Peak Nemzetközi hegyi verseny „Nagyteljesítményű gyári, szalonállapotú kocsik” kategóriájában minden idők legjobb eredményével nyert egy Touareg TDI. Ráadásul a dobogó másik két fokára is a Volkswagen of America által indított Touaregek állhattak.

A matricák ellenére szalonállapotúak a kocsik

A VW of America három terepjárót nevezett a versenyre: két V10 és egy V6 TDI-t. A profi pilóták – Ryan Arciero, Mike Miller és Chris Blais – által vezetett kocsik közül kettő V10 TDI, egy pedig V6 TDI verzió volt. Arciero a dízel autók között elért eddigi legjobb eredménnyel, 13:17:703-es idővel nyerte a futamot. Mark Miller csak alig maradt el tőle (13:25:247), míg a V6-tal induló Chris Biais 15:48:312-vel lett harmadik.

Arciero szerint a V10 TDI elbűvölő masina, a Touareg súlyelosztása pedig csaknem olyan, mint egy versenyautóé. Idén a tavalyi időből további egy másodpercet sikerült lefaragni, s ez kitűnő bizonyíték az autó képességeit illetően.

Az edzések alatt igen jól teljesítő Miller a versenyen 7,5 másodperccel maradt le az első helyről: „Az egyik kanyarban nekisodródtam a töltésnek, s ezzel időt vesztettem.”

A harmadik helyezett Biais tulajdonképpen motorversenyző, számára az állandó négykerékhajtás is megszokást igényelt, ráadásul műszaki problémák is nehezítették a helyzetét. Ez volt az első versenye, ahol ilyen autóval indult, de a részidők egyre jobban alakultak a verseny utolsó szakaszaiban.

Kapcsolódó galéria

{gallery}sport/touareg_pp{/gallery}

Szólj hozzá Te is! {mos_fb_discuss:10}

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .