Dakar 2009

ImageÍme a legfrisebb hírek a Volkswagen Race Touareg csapatának 2009-es Dakar-szerepléséről.

2009. január 15.: Giniel de Villiers az első, Mark Miller a második helyen

A Volkswagenek ismét bizonyítottak a „Dakar Rali” eddigi legzűrzavarosabb napján: a tizenkettedik etapon a Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz páros elsőként ért célba Mark Miller és Ralph Pitchford előtt, akik ez által a második helyezésnek örülhettek. A Carlos Sainz/Michel Périn kettős már a hetedik szakasz óta vezettek összetettben, de egy baleset miatt feladni kényszerültek a versenyt.

A Fiambala és La Rioja között zajló, speciális szakaszon nemcsak az első, de a második hely is megcserélődött összetettben. A Sainz/Périn duo a 79. kilométernél egy szakadékba zuhant, és a baleset következtében Périn vállsérülést szenvedett. Így az addig összetettben is első helyen álló páros feladni kényszerült a versenyt. A meglehetősen nehéz szakaszon ezután de Villiers-ék átvették a vezetést, és mindvégig meg tartották pozíciójukat. Összetettben jelenleg az élen állnak, 2perc 35 másodperccel vezetnek a szintén 280 lóerős Race Touareg 2-vel autózó Miller/Pitchford páros előtt.

A Mitsubishivel versenyző Nani Roma/Lucas Cruz kettős technikai problémák miatt lecsúsztak az összetettbeli harmadik helyezésről, így jelenleg a Hummer-es Robby Gordon és Andy Grinder foglalják el a képzeletbeli dobogó harmadik fokát. Hátrányuk 1 óra 18 perc az élen álló Volkswagenhez képest.

Január 16-án La Rioja és Córdoba között 545 kilométer vár a versenyzőkre. A helyenként hatalmas kaktuszokkal övezett, utolsó előtti szakasz még számos meglepetést tartogathat a mezőny számára. 


2009. január 14. Még mindig a Volkswagené az első három hely

 

A Volkswagen megtartotta vezető pozícióját a három Race Tourareg 2-vel a „Dakar Rali” rendkívül nehéz tizedik szakaszán. A Carlos Sainz/Michel Périn páros további 7 perc 39 másodperccel növelte előnyét, így már 27 perc 31 másodperccel vezetik összesítésben a sivatagi viadalt.  A Chilében zajló Capiapó körüli szakaszon a duó hatodik szakaszgyőzelmét szerezte, méghozzá szoros küzdelemben: az Atacama sivatagon keresztül vezető 470 kilométeres etapon mindössze 21 másodperccel előzték meg az őket követő párost.


Mark Miller és Ralph Pitchford megőrizték második pozíciójukat összetettben a mai nap harmadik legjobb eredményével. 7 perc 39 másodperccel később értek célba Sainzék mögött. A Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz duó mai teljesítménye a hatodik helyre volt elég, 18 perc 15 másodperces különbséggel a szakaszgyőzteshez képest. A mai etapot az eredetileg tervezettnél 200 kilométerrel lerövidítettek a szervezők, mert a rajtot későbbre halasztották a köd miatt. Összetettben de Villiersék a harmadik helyen állnak, jelenleg 41 perc 13 másodperccel lemaradva az élen álló mögött

 


 

2009. január 13.: Továbbra is a Volkswagen áll az első három helyen

A kilencedik etapon a Volkswagen immár hetedik szakaszgyőzelmének örülhetett a 2009-es „Dakar Rali” során, és így továbbra is első az összetett versenyben. A szakasz győztes Carlos Sainz/Michel Périn páros mellett további két Volkswagen is dobogós helyen áll összesítésben.

A La Serena és Copiapó közötti chilei szakaszon sokáig úgy tűnt, hogy Mark Miller és Ralph Pitchford lesz az első, ám a célhoz közel egy kerékcsere miatt 5 percet veszítettek, és ez már csak a második helyre volt elég. Ennek ellenére a duó egy pozícióval feljebb lépett az összetettben. Mark Millerék Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz párostól vették át a második helyet, akik 12 perc 1 másodpercet veszítettek a kilencedig versenynapon.

Carlos Sainz, aki már péntek óta vezeti az összetett állást, a tereprali-viadalon ismét növelte előnyét, így már 20 perccel vezet Miller előtt. Őt követi a De Villiers/von Zitzewitz páros 3 perces lemaradással.


www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .