Dobogón a DTM A4

ImageA június 24-én megrendezett nürnburgringi DTM viadalon Mattias Ekström dobogós helyezést ért el az Audival. A 2007. június 24-én, 141 ezer néző előtt megrendezett nürnburgringi DTM viadalon Mattias Ekström – egy rosszul sikerült kvalifikáció után – dobogós helyezést ért el az Audival. A svéd versenyző a Red Bull Audi A4 DTM-ben a hetedik pozícióból küzdötte fel magát a harmadik helyre, amivel a DTM összetett versenyében Ekström a második helyen áll 1,5 ponttal lemaradva a címvédő Bernd Schneider mögött. A szezon közepén a csapatversenyben jelenleg az Audi Sport Team Abt Sportsline áll az élen.

Mattias Ekström

Ekström már az első körben az ötödik helyre jött fel, és ezután is hibátlanul versenyzett. A svéd sokat nyert a két jó bokszkiállásával, és a verseny vége felé már nyomást tudott gyakorolni a versenyt vezető két Mercedes-re, amit Bruno Spengler és Bernd Schneider vezetett. Mindössze 0,698 másodperces különbséggel maradt le a második helyről az Audi pilótája.

Zseniálisan sikerült Tom Kristensen visszatérése: 63 nappal a szezonnyitó hockenheimi versenyen elszenvedett balesete után ötödik helyen ért célba a dán versenyző. Az Audi Sport Team Phoenix színeiben egy tavalyi A4-es versenyautóval induló Alexandre Prémat a 15. helyről a nyolcadikra jött fel, így sorozatban másodszor végzett pontszerző helyen. Csapattársa, Christian Abt a tizedik helyen ért célba, annak ellenére, hogy az Audi már korábban megsérült egy ütközés során.

Ötödik lett Tom Kristensen

Óriási pechje volt azonban Martin Tomczyk-nak és Timo Schneidernek, ugyanis mindketten belekeveredtek egy tipikus, Nürnburgring-re jellemző balesetbe, amit a Mercedes pilótái okoztak az első kanyarban. Tomczyknak ekkor fel kellett adnia a versenyt, és így az első helyről a harmadikra csúszott vissza összetettben. Schneider ugyan még tudta folytatni a versenyt, de folyamatosan veszített pozíciójából a súlyosan sérült A4-essel.

Mike Rockenfeller a 13. helyen végzett az első nürnburgringi versenyén. A szintén az Audi Sport Team Rosbergben szereplő csapattársának első kiállására nem számítottak, kicsivel a verseny vége előtt kellett kiszállnia a versenyből, miután egy Mercedes pilóta Daniel la Rosa ütközött vele.

Adam Caroll a 17. helyen ért célba annak ellenére, hogy végig fékproblémákkal kellett küszködnie. A csapattársának Vanina Ickx-nek viszont nem sikerült célba érnie, Matthias Lauda ugyanis hátulról beleütközött az Audiba a Grundig hajtűkanyar bejáratánál. Az ütközés következtében a belga versenyző a védőkorlátnak csapódott, de sérülést nem szenvedett.

A baleset később vitatott jelenet lett: a futamgyőztes Bruno Sprengler ugyanis nem vette figyelembe a pit stop kijáratában hirtelen pirosra váltó lámpát. Hasonló incidens következtében a Forma 1-ben már zártak ki versenyzőt, de a versenybírók ennek ellenére úgy döntöttek, hogy mivel a kanadai versenyzőnek nem volt esélye, hogy időben reagáljon a lámpa váltására, folytathatja a versenyt. A videófelvétel tanulmányozása után az Audi elfogadta a döntést.

A nürnburgringi verseny végeredmény:

1.    Bruno Sprengler (Mercedes) 74 kör, 1 h 3 p 59. 350 mp
2.    Bernd Schneider (Mercedes) ¬+ 1. 803 mp
3.    Mattias Ekström (Red Bull Audi A4 DTM) + 2. 501 mp
4.    Gary Paffett (Mercedes) + 9. 160 mp
5.    Tom Kristensen (Siemens Audi A4 DTM) + 13. 750 mp
6.    Jamie Green (Mercedes + 14. 201 mp
7.    Alexandros Margaritis (Mercedes) + 19. 477 mp
8.    Alexandre Prémat (Audi Bank Audi A4 DTM) + 20. 928 mp
9.    Mika Häkkinen (Mercedes) + 21. 699 mp
10.    Christian Abt (Playboy Audi A4 DTM) + 36. 069 mp
11.    Mathias Lauda (Mercedes) + 37. 299 mp
12.    Daniel la Rosa (Mercedes) + 45. 537 mp
13.    Mike Rockenfeller (S line Audi A4 DTM) – 1 kör
14.    Timo Schneider (GW: plus/Top Service Audi A4 DTM) – 1 kör
15.    Paul di Resta (Mercedes) – 1 kör
16.    Susie Stoddart (Mercedes) – 2 kör
17.    Adam Caroll (Audi A4 DTM) – 9 kör (fékek)
18.    Lucas Luhr (Philips Audi A4 DTM) – 15 kör (baleset)

Nem ért célba:

Vanina Ickx (Audi A4 DTM) – 54 kör (baleset)
Martin Tomczyk (Red Bull Audi A4 DTM) – 73 kör (baleset)

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .