Freddy Loix és a ŠKODA Fabia S2000 az Ypres Rali győztese

Freddy Loix a ŠKODA gyári versenyzőjeként fölényesen nyerte az IRC-szezon a belgiumi Ypres-ben rendezett ötödik futamát, amelyen immár ötödik alkalommal diadalmaskodott. „Fast Freddy” a Fabia Super 2000 volánja mögött a 18 gyorsaságiból kilencet megnyerve végül 1 perc 41 másodperces előnnyel ért célba a második helyezett Beouffier (Peugeot) előtt, s ezzel az IRC-bajnokságban is átvette a vezetést.

 

A konstruktőrök bajnokságában a ŠKODA továbbra is az élen áll, noha a Kopecký-Starý másik gyári páros egy baleset következtében még a versenyt megelőzően visszalépni kényszerült. A holland Hans Weijs privát Fabia Super 2000 versenygépével fantasztikus teljesítményt produkálva a harmadik helyen zárt Ypres-ben.

Elsősorban a második versenynap során mutatta meg Freddy Loix igaz klasszisát: az első gyorsasági után mindjárt 37 másodperces előnnyel az élre törve, a helyi pilóta gyakorlatilag tökéletes teljesítménnyel abszolválta a zárónap 12 gyorsasági szakaszát illetve 192 kilométerét. Loix helyismeretét mesterien kihasználva tulajdonképpen a legkisebb esélyt sem adta vetélytársainak, s a meglehetősen hosszú szombati nap végére már egy perc 41 másodperces előnyre tett szert. A célban rendkívül boldogan nyilatkozta: „Igazi álom ez számomra, hogy hetedszer is győzni tudtam itt. Igazán tökéletesen alakult a hétvége számunkra, Fréderic és én egyaránt nagyon élveztük e győztes versenyt, köszönet érte az egész csapatnak. E siker kellő lendületet ad nekünk a jövő heti Bohemia Ralira is, ami a csapat hazai versenyeként természetesen mindig különleges megmérettetésnek számít.”

Kevésbé alakult szerencsésen a verseny a ŠKODA másik gyári párosa számára, a csütörtöki shakedown során bekövetkezett baleset ugyanis még a rajt előtt harcképtelenné tette a Jan Kopecký/Petr Starý duót. Petr Starý kulcscsonttörésének gyanúja végül szerencsére nem igazolódott be, ám állapotára tekintettel a csapat végül a visszalépés mellett döntött. A verseny több más pilóta számára sem alakult szerencsésen, így a szintén esélyes Neuville (Peugeot) és Mikkelsen (ŠKODA Fabia) sérült autója miatt egyaránt már az első gyorsaságit követően a küzdelmek feladására kényszerült.

Michal Hrabánek, ŠKODA Motorsport csapatfőnöke elismerését fejezte ki Freddy Loix felé: „Rekordgyőzelmével Freddy ismét igazolta klasszisát, miközben az idén igazán figyelemreméltóan gyors a ŠKODA volánja mögött. Másik csapatunk visszalépése természetesen igen sajnálatos, ám a versenyzők egészsége nálunk abszolút elsőbbséget élvez. Reméljük, Petr Starý az IRC-bajnokság következő Azori-szigeteki futamára ismét egészséges lesz, s jobbulást kívánunk neki. A ŠKODA Motorsport egész csapata kiváló munkát végzett e verseny során.“

A ŠKODA gyári csapata számára már a következő hétvégén folytatódnak a küzdelmek, a hazainak számító Bohemia Ralin a team és Freddy Loix egyaránt meg kívánja védeni vezető pozícióját. A másik induló versenyzőpárosról várhatóan az elkövetkező napok során születik döntés.

{gallery}sport/ffredpolo{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .