Škoda nyerte az Azori Ralit

Tökéletes IRC szezonnyitó a ŠKODA számára: a Sao Miguel szigetén rendezett Azori Ralin az IRC bajnoki címvédő Andreas Mikkelsen a ŠKODA Motorsport UK színeiben diadalmaskodott Juho Hänninen, a ŠKODA gyári versenyzője előtt. A ŠKODA ezzel mindjárt kettős győzelemmel indította az idei IRC szezont, s négy Fabia Super 2000 végzett az első öt között.

 

Nagyszerű negyedik helyezést szerzett IRC-premierjén a német Sepp Wiegand, a ŠKODA AUTO Deutschland pilótája. A Fabia Super 2000 versenygépek Azori-szigeteki uralmát Hermann Gassner jun. (Team Red Bull) ötödik helye tette teljessé.

A napsütés és az esős idő az Azori-szigetekre jellemző gyors váltakozása már a kezdetektől leosztotta a szerepeket, s két Fabia Super 2000 volánja mögött Andreas Mikkelsen illetve Juho Hänninen mindjárt az első gyorsasági szakasztól az élre állt. Helyüket egészen a befutóig meg is tartották, s Hänninen végül az IRC jelenlegi bajnokaként induló Mikkelsen mögött ért célba. Döntő jelentőségűnek bizonyult a verseny kimenetele szempontjából, amikor Hänninen a negyedik gyorsaságin kicsúszott, ami drága másodpercekbe került a finn pilóta számára. Andreas Mikkelsen ezzel máris begyűjtötte első győzelmét az IRC 2012-es szezonja során.

{gallery}depoinfo/2012_02/skodars201202{/gallery}

 

Michal Hrabánek, a ŠKODA Motorsport igazgatója elégedetten nyilatkozott az IRC idei szezonnyitójáról: „Mindjárt az elején kettős ŠKODA győzelem – jobban nem is alakulhatott volna. Mikkelsen és Hänninen máris a lehető legtöbb pontot gyűjtötte az IRC konstruktőri bajnokságában, mindkettejüknek elismerés jár kiváló versenyzésükért. Külön dicséret illeti azonban Sepp Wiegand és navigátora Timo Gottschalk teljesítményét, akik első IRC-futamukon produkáltak fantasztikus eredményt.“

Andreas Mikkelsen: „Az Azori-szigeteken aratott győzelem valóban tökéletes rajt az idei IRC-szezonban. Ez alkalommal tényleg optimális teljesítményt nyújtottunk, ami nagy örömmel tölt el, akárcsak az egész csapat munkája.“

Juho Hänninen: „Szívesen megismételtük volna tavalyi szezonnyitó győzelmünket, ám Andreas ma egyszerűen jobb volt. A második napon elkövetett hibával értékes másodperceket vesztettünk, ami később már behozhatatlannak bizonyult. Végső soron a második hellyel is elégedettek lehetünk, s örülünk, hogy a csapat a lehető legtöbb pontot gyűjtötte be.“

Az IRC következő futamára 2012. március 15. és 17. között a Kanári-szigeteken kerül sor. Az IRC idei versenynaptárában összesen 13 verseny kapott helyet.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .