Megállíthatatlan R10TDI

ImageAz Audi nehéz körülmények között is folytatta lenyűgöző győzelmi sorozatát a Le Mans-i 24 órás versenyen. Az Audi borzasztóan nehéz körülmények között is folytatta lenyűgöző győzelmi sorozatát a Le Mans-i 24 órás versenyen. Frank Biela (Németország), Emanuele Pirro (Olaszország) és Marco Werner (Németország) alkotta csapat megismételte a tavalyi év sikerét, és ezzel az Audi hetedik győzelmét szerezték meg a nagy hagyományokkal rendelkező francia futamon. Az egymást követő második versenyen nyert az Audi R10 TDI, és ezzel továbbra is veretlen maradt a dízel sportautó Le Mans-ban.

Biela, Pirrow, Werner: győztes hármas

A 75. Le Mans-i versenyen az Audi ismét igazolta a „Vorsprung durch Technik”, azaz „A haladás technikája” jelmondatot, ugyanis az Audi R10 TDI volt a leggyorsabb és legmegbízhatóbb autó a pályán. Az elsőtől az utolsó körig mindig az ingolstadti gyár valamelyik dízel sportautója vezette a mezőnyt. Több, mint 260. 000 néző figyelte a történelem egyik legizgalmasabb 24 órás Le Mans-i versenyét. A váltakozó időjárási körülmények a futam kezdetén megpecsételték a  hármas rajtszámmal induló Audi R10 TDI sorsát, a harmadik körben Mike Rockenfeller letért az eső áztatta pályáról, és a védőkorlátnak ütközött.

A Dindo Capello, Allan McNish és a Le Mans rekordgyőztes Tom Kristensen alkotta csapat versenye is idő előtt ért véget: miután 16 órán keresztül vezették a versenyt, vasárnap reggel leszakadt az Audi R10 TDI bal hátsó kereke. Dindo Capellonak, – aki a 43. születésnapját ünnepelte vasárnap -, nem volt esélye elkerülni a balesetet. Az utolsó öt és fél órában az Audi minden reménye a Frank Biela, Emanuele Pirro és Marco Werner vezette Audi R10 TDI 1-es számú autója volt. A körülmények a verseny utolsó szakaszában a szakadó eső miatt még nehezebbé váltak, azonban az Audi pilóták hősiesen helytálltak, és tíz körös előnnyel értek be a futam végén a Peugeot előtt.

R10TDI a boxban

A hetedik Le Mans sikerrel az Audi már a harmadik helyen áll a 24 órás viadal örökranglistáján, egyedül a Porsche és a Ferrari nyert többször a négykarikás ingolstadti márkánál. „Ez volt a legnehezebb verseny, amin valaha Le Mans-ban szerepeltünk” – mondta Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke a verseny után. „Ennek megfelelően ez a győzelem sokkal értékesebb. A versenypályán ismét megmutattuk, hogy mi rendelkezünk a legjobb technológiával, nekünk vannak a legjobb versenyzőink és a legkíválóbb csapatunk. Mindenki büszke lehet erre a győzelemre az Audinál.”

{gallery}sport/lemans_07{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .