Rajtra kész a ŠKODA Rally Team Hungaria

Május 12-én rajtol az Országos Rally Bajnokság idei első futama Bükfürdőn. A versenyzőknek az évadnyitó futamon az új helyszínnek köszönhetően nem az aszfaltos, hanem a murvás pálya nehézségeivel kell megküzdeniük a győzelemért.

 

A szeznonnyitó futam nem várt egy hónapos csúszása miatt a ŠKODA magyarországi csapatának is hosszabb ideje maradt a felkészülésre. Az elmúlt hetekben a csapat a környező országokban megrendezett rally futamokon vett részt. Az elmúlt héten pedig megtartotta első hivatalos tesztjét.

A ŠKODA Rally Team Hungaria ebben az évben is egy ŠKODA Fabia Super 2000-es típusú versenyautóval vág neki a bajnokságnak, annyi változással, hogy idén egy új csapat, az osztrák Baumschlager Rally&Racing szállítja és készíti fel számukra a versenyautót. A másik változás ebben az évben, hogy a ŠKODA Rally Team Hungaria versenyautójának navigátori ülésében Igor Bacigál ül majd, aki az elmúlt években számos tehetséges pilóta mellett diktálta már a pályát, így évek óta jelen van az első osztályos magyar rallye mezőnyben.

Az első teszten a legújabb fejlesztések mellett, az ‚új’ ŠKODA, a pilóta, a navigátor és a szervizcsapat a versenyautó alapbeállításán dolgozott, illetve a murvás útfelülethez megfelelő beállításokat is elvégezték. A helyszínen a mérnök, a BRR tulajdonosa és egyben az osztrák bajnokság kilencszeres bajnoka Raimund Baumschlager a háttérből támogatta Herczig Norbiékat.

 

A ŠKODA Rally Team Hungaria új autóval érkezik Bükfürdőre.  A tavalyi karakteres és markáns zöld dekorációval ellentétben, most inkább a kék-ezüstszürke színösszeállítás került az autóra. A Bükfürdő rally mezőnye május 12-én indul útnak, a verseny teljes távja 487,31 kilométer, a versenyzőket a két nap alatt 12 gyorsasági szakasz és a prológ várja.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .