Rajtra készen

Az elmúlt hónapok szorgos hétköznapjainak köszönhetően a ŠkodaRally Team Hungaria csapata felkészülten kezdi meg a 2011. évadot. A csapat 2010-ben debütált, amikor az év eleji szabálymódosításnak köszönhetően az addig megszokott WRC-ről egy Škoda Fabia Super 2000-es típusú versenyautóra váltottak. Az autó a lehetőségekhez képest tökéletesen működött, ezért a csapat a tavalyi bemutatkozó évben szerzett tapasztalatok után, az idei évben is a Škoda Fabia Super 2000-es mellett tette le a voksát.

Névadó partnerük, a Porsche Hungaria Škoda márkaigazgatója, Dalnoki Balázs elmondta:
– A 2010. év mindkettőnk számára újdonság volt. A SRTH csapatával nem csak a futamokon, de számos programon, rendezvényen is együtt dolgoztunk, ahol a tanulóév ellenére egy megbízható, korrekt partnert ismertünk meg bennük. Miután a tavalyi együttműködésünk sikeres volt, ezért továbbra is névadó partnerként állunk a csapat mellett, akiktől idén dobogós eredményt várunk.

 

Mit gondol erről és a várható évadról a csapat pilótája, Herczig Norbert?

– A tavalyi év valóban mind a Škoda magyarországi importőre, mind a ŠkodaRally Team Hungaria számára tanulóév volt. Miután 2010. előtt még soha nem versenyeztünk Super 2000-es versenyautóval, ezért az első évadban számos tapasztalattal lettünk gazdagabbak a versenyautó vezetési-, gyorsulási-, és kanyartechnikáját illetően. Nagy örömömre szolgál, hogy a Porsche Hungaria továbbra is mellettünk áll, és reméljük, idén is be tudjuk bizonyítani, hogy ismét jól döntöttek. Feladatunknak érezzük, hogy 2011-ben az eredményeink beszéljenek helyettünk!

Ahhoz, hogy ezt elérjük, a szezont megelőzően három területen kellett döntéseket hoznunk:

1. A versenyautó
Továbbra is a ŠkodaRally Team Italy csapatával dolgozunk együtt, akiktől már harmadik éve béreljük a versenyautót. Az idei évadnyitó futamra azonban egy továbbfejlesztett, a tavalyinál jobb technikai felszereltségű Škoda Fabiát biztosítanak számunkra. Ezzel az autóval természetesen már túl vagyunk egy 80 kilométeres teszten, ahol a csapat két új tagjával is elkezdtük a közös munkát, hiszen a Mecsek lankái tökéletes tesztpályának bizonyultak ahhoz, hogy megtaláljuk egymással a közös hangot.

2. A navigátor
A csapatnak 2011-től új navigátora lesz Benics Kálmán személyében, akinek a neve a magyar rallysport kedvelői számára nem ismeretlen, hiszen számos elismert, dobogós helyezést elért pilóta mellett diktálta már a pályákat. Ezen tapasztalata már az év eleji felkészülésben is megmutatkozott, ezért nagy reményeket fűzünk hozzá.

3. A mérnök
A csapat másik új tagja a versenyautónk mérnöke lesz, aki szintén több fronton bizonyított már. Szakmai hozzáállását és felkészültségét bizonyítja, hogy évek óta ő az IRC sorozatban induló Freddy Loix mérnöke, akinek eredményei magukért beszélnek.

A ŠkodaRally Team Hungaria csapata tehát nagy reményekkel tekint a 2011. Magyar Országos I. osztályos Rallye évad elébe, amelynek első állomása 2011. április 1-3. között kerül megrendezésre Eger környékén. Az április 1-jén délután, Eger belvárosának Dobó teréről induló mezőnynek szombaton 6, vasárnap 5 gyorsasági szakaszt kell majd teljesítenie.

Sok sikert kívánunk nekik!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .