Seat WTCC 2009

ImageA SEAT sikereit ünnepelte és elővezette az idei szezonra vonatkozó terveit. Magyar versenyzőket is jutalmazott.

Erich Schmitt a SEAT elnöke hivatalosan bejelentette a SEAT Sport csapatának részvételét a 2009-es FIA Túraautó Világbajnokságon (WTCC). Jordi Gené, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Rickard Rydell és Gabriele Tarquini a SEAT Leon TDI-vel vágnak neki a címvédésnek. A barcelonai díjátadó ünnepségen a SEAT jutalmazta a különböző versenysorozatok  legkiválóbb pilótáit, köztük Kiss Norbertet, a magyarországi SEAT Leon Szuperkupa győztesét.

 A SEAT Sport első díjátadó ünnepségét január 27-én, Barcelonában tartotta. Az eseményen a márka legkiválóbb pilótái vehettek át trófeát a 2008-as szezonban nyújtott nagyszerű teljesítményük elismeréseként, majd pedig a 2009-es szezon kezdetét köszöntötték.

Az öt gyári WTCC pilóta, Jordi Gené, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Rickard Rydell és Gabriele Tarquini mellett Tom Coronel és Pierre-Yves Corthals is reflektorfénybe kerültek. Coronel a benzinmotoros SEAT WTCC-vel elért japán győzelméért vehetett át díjat, míg Pierre Yves-Corthals a  privátok versenyében a negyedik helyezéséért részesült elismerésben.

További díjat vehetett át a ceremónián Oscar Nogués, az Európa Kupa első szezonjának győztese, valamint Tom Boardman, Roberto Russo, akik a spanyol és olasz Szuperkupákon győzedelmeskedtek. A magyarországi SEAT Leon Szuperkupa helyezettjeit is díjazták, így Kiss Norbert mellett Michelisz Norbert és Hatvani Bálint teljesítményét is elismerték. A kitüntetettek között szerepeltek továbbá a különböző nemzeti bajnokságokon kiváló eredményt felmutató pilóták és azok a szponzorok, akik támogatásukkal hozzájárultak a spanyol márka sportsikereihez.

Az esemény zárásaként Erich Schmitt, a SEAT elnöke hivatalosan bejelentette, hogy a SEAT Sport csapata részt vesz a 2009-es es FIA Túraautó Világbajnokságon (WTCC), méghozzá ugyanazzal a csapattal és pilótákkal, akik az előző évben két világbajnoki címet szereztek.

Erich Schmitt: „Nagyon büszke vagyok csapatunk eddigi sikereire, és örömömre szolgál, hogy bejelenthetem: a SEAT 2009-ben is folytatja versenytevékenységét. Szeretnénk megvédeni világbajnoki címeinket ugyanazzal a csapattal és ugyanazokkal a pilótákkal, akikkel tavaly is versenyeztünk. Továbbá szeretnék köszönetet mondani Jaime Puig-nak és az összes pilótának a nagyszerű csapatmunkáért, ami az előző szezonban a sikerünk kulcsa volt. Bízom benne, hogy ez ebben az évben is meghatározó tényező lesz”.

A SEAT Sport csapata 2009. március 8-án, a brazíliai Curitiba-ban áll először rajthoz.

 

WTCC GALÉRIA

{gallery}sport/wtcc{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .