Taroltak a Sciroccók

ImageA 24 órás Nürburgringi versenyen az új Sciriocco GT24 első bemutatkozása tökéletesen sikerült.

A németországi 24 órás Nürburgringi versenyen az új Sciriocco versenyváltozata, a GT24 első bemutatkozása tökéletesen sikerült. Az igen erősnek mondható 2000 cm³-es turbómotoros kategóriában az első, a második és a negyedik helyet is egy-egy Scirocco szerezte meg.

A 24 órás viadalon induló három sport kupé versenyzői a következők voltak: Jimmy Johansson (S), Florian Gruber (D), Thomas Mutsch (D) Hans-Joachim Stuck (A), Carlos Sainz (E), Giniel de Villiers (RSA), Dieter Depping (D). Kris Nissen a Volkswagen Motorsport igazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy mennyire örül a sikernek, hiszen az autót csupán 75 nap alatt fejlesztették ki, amiben benne foglaltatott az építés és tesztelés is.

Ettől függetlenül a verseny alatt semmilyen nehézséggel nem kellett megküzdeniük a Scirocco pilótáinak, a csapat kiválló munkát végzett. A tizenegy versenyző által hajtott négy Scirocco 340 Newtonméter nyomatékú 2,0 literes TFSI motorral és DSG duplakuplungos váltóval „repült” a csúcsra. „Szenzációs, amilyen gyors és vad ez a vadonat új autó. Szívesen mentem volna vele még egy pár órát” – nyilatkozta Hans-Joachaim Stuck a versenyző legenda.

 

A kétszeres Rallye világbajnok Carlos Sainz első 24 órás versenyét teljesítette. „A Nürburgringi viadal valódi kihívás, azonban nekünk pilótáknak a Scirocco megkönnyítette a dolgunkat. Gyorsan és biztonságosan tudtunk haladni a pályán esőben és szárazon egyaránt” – nyilatkozta Sainz.

A tervezettől eltérően a csapatnak három boxkiállást kellett beiktatni a verseny során. A gyorssegélyt egy szervo pumpa csere, egy defekt és egy lelazult alsó burkolólemez korrigálása miatt kellett végrehajtani.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .