Veretlen az R10 TDI

ImageElső lett a Dindo Capello/Allan McNish illetve Emanuele Pirro/Marco Werner párosokkal versenyző Audi csapat.

A Dindo Capello/Allan McNish illetve Emanuele Pirro/Marco Werner párosokkal versenyző Audi csapat az 1. és a 2. helyet szerezte meg az Amerikai Le Mans sorozat (ALMS) St. Petersburg-i versenyén. Ezzel bebizonyosodott, hogy a Le Mans győztes sportautó utcai pályán is képes győzedelmeskedni.

 

A Le Mans győztes R10 TDI

 

A pénteki időmérőn az Audinak meg kellett elégednie a harmadik pozícióval. Mindemellett a verseny során a 150 kilogrammal könnyebb LM P2 kategóriájú versenyautók autózták a leggyorsabb köröket is. Ennek ellenére az Audi meggyőzően demonstrálta a TDI erejét: mind a két Audi R10 versenyautó sikerrel használta ki a V12 TDI motor hatalmas nyomatékát, maguk mögé utasítva a versenytársakat a kigyorsítások során. A 2 óra 45 perces versenyt hibátlanul teljesítették, folyamatosan hasonló köridőket autózva.

 
Az Audi Sport North America csapata végig hideg fejjel irányította a versenyzőket, jó döntéseket hozva. Még az áthajtásos büntetés – amit Alan McNish kapott közvetlenül a rajt után – sem tudta megakadályozni, hogy az Audi elhozza az első két helyet. A skót versenyzőnek 15 körbe tellett, amíg visszaküzdötte magát a 8. helyről a mezőny élére.
 
A másik Audival szemben Capello és McNish tökéletes gumiválasztással szerzett előnyt a verseny nyitó szakaszában. A záró szakasz során Pirro és Werner gumiválasztása bizonyult jobbnak, így célfotó döntött, hiszen a két Audi versenyautó között a leintéskor csupán 0.426 másodperc különbség volt. A St. Petersburg-i győzelem sorrendben a tizedik az Audi AG forradalmi dízel sportautója számára. 2006. márciusi debütálása óta az Audi R10 veretlen, és ezen a versenyen aratta a negyedik olyan győzelmét, ahol az első és a második helyen is az Audi versenyautója végzett.

A St. Petersburg-i verseny végeredménye

1. Capello/McNish (Audi R10 TDI) 114 kör
2. Pirro/Werner (Audi R10 TDI) +0.426 mp
3. Maassen/Briscoe (Porsche) +26.350 mp
4. Bernhard/Dumas (Porsche) +26.466 mp
5. Brabham/Johansson (Acura/Honda) +34.079 mp
6. Fernandez/Diaz (Acura/Honda) – 1 kör
7. Field/Berry (Creation-Judd) -2 kör
8. Beretta/Gavin (Chevrolet) – 3 kör
9. Salo/Melo (Ferrari) – 5 kör
10. van Overbeek/Bergmeister (Porsche) -6 kör

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .