VW Racing Cup

ImageAz Európa leggyorsabb versenypályájának tartott Rockingham-i aszfalt katlanban forronganak a fauvék.

Az Európa leggyorsabb versenypályájának tartott Rockingham-i aszfalt katlanban indítják május 26-án a népszerű Volkswagen Racing Cup versenysorozat második futamát. A 2000-ben alapított VW Racing Cup a brit szigetek egyetlen gyári autókhoz kötött viadala.

A verseny minden VW típus számára nyitott, így együtt száguldhat a pályán a Beetle RSi, a Corrado, a Vento, a Golf VR6, a Golf GTI több generációja, de Polo, Lupo, Bora és egy Caddy is rajthoz áll.

A bajnokságban résztvevő kocsiknak előzetesen be kell szerezniük a Volkswagen Racing által kibocsátott jóváhagyást, melyet olyan típusok kaphatnak meg, amikből az elmúlt két évben volt résztvevő, vagy nem régebbiek tíz évesnél.

Az autók meghajtása a turbós benzinestől a turbódízelig terjed négy- vagy hathengeres változatban. Ez a változatos paletta az egyik legszínesebb viadalt biztosítja a motorsportban. Minden indulót a kocsija teljesítmény-súly arányának megfelelő osztályba sorolják, így lehetővé válik, hogy például egy könnyűsúlyú Polo GTI New Beetle RSI-vel, vagy egy nyomatékos TDI Golffal versenyezzen. Ez a felállás rendkívül jól használható tapasztalatokat nyújt a versenyzőknek.

Íme a 2008-ban indulók listája:

Startlista képekben

További angolnyelvű infó: www.vw-cup.co.uk 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .