Terkebog

Image A társaság 2003-ban kezdte szervezetten az országjárást, de már előtte is jöttek-mentek… A társaság 2003-ban kezdte szervezetten az országjárást. Előtte is voltak kirándulásaink, de csak esetlegesen, leginkább találkozókhoz kötődően jöttünk-mentünk.

 

Már a nevünkben is igyekeztem utalni az alapvető tevékenységünkre: léghűtéses Volkswageneink szeretete mellett országunk kisebb- nagyobb településeinek, gyönyörű tájainak, a még fellelhető hagyományoknak, különleges tárgyi emlékek és érdekes embereknek a megismerésére fordítjuk együtt töltött szabadidőnket.

A szervezett programok keretet adnak a kirándulásokhoz. Menet közben a hangulatnak, a kéréseknek és a lehetőségeknek megfelelően változhat az előzetes elképzelés. Az elmúlt évek alatt olyan helyeket is meglátogathattunk amelyek kizárólag a mi kedvünkért nyíltak meg és örömmel vették a „bogarasok” látogatását.

A társaságban a jókedv mellett a hagyományos tisztelet is jelen van, bár mindenki tegeződik (ahogy a bogarasok közt szokás), de soha nincs vita arról, hogy ki, miként gondolkodik valamiről és nem traktáljuk a másikat olyasmivel, amit nem szívesen hallgat.

Járműveink között mindenféle akad, a kopottól a fényesig, de semmilyen kirekesztés sincs, bárki jöhet, aki egyébként elfogadja a „20.század eleji kvaterkázó” stílusunkat – és léghűtéses VW-je van. Szerencsére sok gyerek is velünk tart, így igyekszem nekik is keresni érdekesnek tűnő látnivalókat, ahol akár játszhatnak is.

Eddig több, mint ötven helyen voltunk, alkalmanként (időjárástól függően) 30–90 résztvevővel. Hagyományaink közé tartozik a nehéz sorsú gyermekek meglátogatása és megajándékozása Mikuláskor és Gyereknap környékén. Erről nem tudok meghatottság nélkül megemlékezni, hiszen leírhatatlan az a gyermeki öröm, amikor a szülő nélküli vagy rendkívül szegény családban felnövő, vagy éppen vak gyerekek a rengeteg ajándék átvétele után a Bogarakkal felvonulnak és nekik integet az egész környék…

Ehhez persze a bogarasok jelenléte is kell és nem győzők ezért elég hálás lenni nekik. A kirándulások mellett a sződligeti veterán – bogaras találkozó, a kiskörei családi bogaras hétvége és a bicskei gyereknapi bogaras piknik is köthető hozzánk.

Rendszeresen jelentkeznek más típusú járművekkel is, akik szeretnének velünk jönni. Ennek örülök is, meg nem is. Örülök, hogy érdekesnek találják kirándulásainkat, másrészt azért van minden klubnak egy profilja, hogy az ennek megfelelő emberek járjanak oda (nekem eszembe sem jutna pl. biciklis kirándulásra motorral menni, hanem megkeresném motorosokat).

Persze senkit nem zavarunk el a sor végéről, de nincs annál jobb érzés, mikor hosszú sorban kanyarognak a Bogárkák, Buszok…

Bővebb fényképes információk honlapunkon: www.terke.fw.hu

Kapcsolódó galéria

{gallery}klubok/terkebog{/gallery}

Szólj hozzá Te is! {mos_fb_discuss:10}


www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .