VW Sportclub

ImageVolkswagen Sport Club Hungary néven alakult és elsősorban Golfokkal foglalkozik az a társaság…

Volkswagen Sport Club Hungary néven alakult és elsősorban Golfokkal foglalkozik az a társaság, kiknek első találkozóiról már 2001-ben beszámoltunk a VW depo hasábjain. Szabadidejükben közösen bűvölik a járgányokat, közösen fejlesztik ki az átalakításokat, melyeknek sokszor csak a pénztárca parancsol megálljt.

A klubalapító „atyák” Kálnási András és Tóth Viktor ismeretsége régre nyúlik vissza, abba az időbe, amikor még jogosítványuk sem volt, de erre már nem szívesen emlékeznek… Aztán az első egyes GTI megvétele után lavinaszerűen következtek az események: építés, tuningolás, gyorsulás a ringen. Itt kezdték el osztogatni a belépési nyilatkozatokat, aminek hatására hirtelen erősen felduzzadt a létszám.

2000-ben a tagság első hatalmas megmozdulása még a budapesti rendőrséget is megdöbbentette, mivel az összegyűlt mintegy 60 autó a Felvonulási térről egészen a Citadelláig haladt tömött sorokban, mindenfajta engedély és előzetes forgalomegyezetetés nélkül. Erre nem is volt szükség, mivel a klubosok minden kereszteződésben önhatalmúlag leállították a forgalmat és szakszerű irányításuknak köszönhetően egy koccanás nélkül lezajlott a buli. A posztoló „szerveknek” földbegyökerezett a lába és valószínűleg feltételezni sem merték, hogy engedély nélkül ekkora megmozdulás halad el az orruk előtt.

Ezután volt még néhány emlékezetes buli – mint például a 2001-es nagymarosi sörsátras –, de napjainkra kb. 10 főre apadt az állandó taglétszám. Összejöveteleiket változó rendszerességgel, általában garázsokban tartják, ahol a tuningmegoldások megvitatása, majd gyakorlati megvalósítása a fő tevékenység.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .