Több is, kevesebb is…

ImageHa azt mondjuk, a hármas egy kissé eltávolodott az eredeti GTI koncepciótól, akkor a negyedik generáció mérföldekre van az ősöktől.

Ha azt mondjuk, a hármas egy kissé eltávolodott az eredeti GTI koncepciótól, akkor a negyedik generáció mérföldekre van az ősöktől. Vitathatatlanul jó autó, de hiába keressük benne a korai modellek nyersességét, vagányságát. Más vevőkörnek készült, más tartalommal…

 


 

Az első GTI vásárlói az ezredfordulóra meglett családapákká szelídültek. No, meg a piac is új igényeket állított a VW elé. Elődeiknél jóval nagyobbra építették a négyeseket, minőségük és felszereltségük pedig minden korábbi GTI-t felülmúlt. A VW továbbra is a családi autó jelleget hangsúlyozta, de jelezték, hogy az új Golf összeszerelési minősége és a felhasznált anyagok a prémium szegmenst idézik. A lézeres hegesztésnek köszönhetően a karosszéria kétszer olyan merev, mint az első GTI, a hézagok minimálisak, ezért kicsi a szélzaj.

 

 

A Golf hármassal megkezdett út folytatásaként, a négyes még biztonságosabb. Ahol az előző modell csupán opcióként kínálta a légzsákokat, oda most alapból raktak lufikat, plusz oldal légzsákok kerültek az ülésekbe. Az ABS működését elektronikus fékerőszabályzó segíti. Nemcsak az utasok számára biztonságosabb a Golf, de elvileg nehezebbé vált a feltörése is: az ajtózárakat védőlemezzel látták el, s a zárhengerek befordulnak a szerkezet belsejébe, ha a kulcson kívül bármi mással próbálnák kinyitni. A „szabadonfutó” kormányzár is a brutális autó tolvajok ellen véd, hiszen túlerőltetés hatására a kormány tovább forog és nem töri el a zárat. A slusszkulcs behelyezése után visszaáll az eredeti állapot. A központi zárat az ajtógombok felhúzásával nem lehet kinyitni, ráadásul minden GTI-hez járt a riasztó.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

KategóriákOT

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .