Golf 6

ImageA Golf hatodik generációja széleskörűen újradefiniálja kategóriája minőségi és kényelmi színvonalát. Az új Golf letisztult és erőteljes formavilága az egész márka jövője számára iránymutató. Az új Volkswagen akusztikai adottságai és kényelme már jóval a kategória határain túlra mutat. Az innovatív motor- és sebességváltó-technikák akár 28 százalékkal is mérsékelhetik az hajtóanyag-fogyasztást, minden benzines és dízelmotor megfelel a jövőbeni EU 5 szabvány előírásainak.


A Golf olyan további csúcstechnikákat is felvonultat, mint az automatikus követésitávolság-szabályozás („adaptive cruise control”; ACC), az adaptív futómű-szabályzás („dynamic  chassis control”; DCC) és a kormányzó parkolássegítő („park steering assistant”) segédrendszerei. A biztonság magas színvonaláról új fejlesztésű, szabályozási tartományában rendkívül finoman reagáló elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP), a tovább optimalizált ütközésbiztonsági adottságok, a térdlégzsákkal együtt összesen hét légzsák, a gerinc ostorcsapás-jellegű mozgásaiból származó sérüléseit megelőzni segítő fejtámlák (WOKS), a hátsó biztonsági övek bekapcsolását felismerő, a Golfban bemutatkozó berendezés („seat belt detection”), valamint a széria nappali világítás gondoskodik.


Külső formavilág – A precizitás új formája

Az új Golf magas szintű igényessége stílusos formavilágában is maradéktalanul megjelenik. Minden jelentősebb karosszériaelemet átterveztek: „A Golf alapvető elemeit precíz, új formákba öntöttük” – magyarázta Walter de Silva. A német konszern olasz vezető formatervezője hangsúlyozta: „A Golf világszerte az autóépítés ikonja, ezért felépítésében és grafikájában az új modell stílusa is abszolút sajátos és egyedülálló.” A hatodik Golf-generáció mindemellett a sorozat minden eddigi nemzedékénél sportosabb és határozottabb karakter. De Silva szerint: „Formái hangsúlyosabbak és intenzívebb háromdimenziós hatást keltenek mint elődjéé, pontosan definiált vonalakkal és élekkel, finom arányokkal kiformált bővülő illetve szűkülő formákkal.” Klaus Bischoff, a Volkswagen márka vezető formatervezője így egészítette ki: „Minden egyes részlet kompromisszumot nem tűrően a Golf igényessége jegyében született.”

Különösképpen az ötödik és a hatodik generáció közvetlen összevetésekor nyilvánvaló, milyen jelentős változáson ment át az új Golf. A de Silva és Bischoff körül dolgozó csapat célzottan a sorozat eredeti génjeit hangsúlyozta, miközben valóságos időutazást tett a jövőbe. E stílusjegyek között az első generációra utaló orrkialakítás éppúgy szerepel, mint a negyedik nemzedék tökéletesített C-oszlopának vonalai.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

KategóriákOT

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .