Egy öreg hölgy vallomása

 „…csak egy másik bolond lehet, aki engem egy kicsit szeret!” (Presser Pici)

Zűrösen kezdődött szerelmi életem! Ifjú koromban – néhány boldog év után – lelencbe adtak. Nevelő szüleim ütöttek-vertek, meg éjt nappallá téve dolgoztattak. Sokszor voltam betegeknél, hordtam téglát, cementet, sőt a répaföldekből is kijutott

Bizony, 17 éves koromra amolyan lelakott, koravén, szakadt utcanő lettem, de vágytam az igaz szerelemre… Hiúságom, eladó sorsom báránybőrbe bújtatott! A barikák – megtévesztve a gyanútlan kérőket – ülésemen feszítettek. Nagybátyám, a szürke eminenciás kántor-tanító, Torinóban született. Tehetséges felmenőm volt, gyönyörűen énekelt, zongorázott, meg lábpedálos harmóniumon játszott. Sajnos hamar elment, alig élte meg a 36 évet. Nem csoda, hiszen a háborúban egy veremben lakott, majd CA-00-11-es kód alatt az állam kenyerét ette. Találó volt a neve, mert szürke háziegérnek hívták. Ő volt Signore Topolino.


Signore Fiat Topolino – 1936

Az a kis 12 lóerős, alulvezérelt, oldalszelepelt, 4 hengeres, vízhűtéses motor, azok az elálló fülek, az a négy virslikerék, bizony ma is könnyet csalnak a szemembe. Micsoda idők, micsoda álom, micsoda gépcsoda! Tőle sokat tanultam, mert felmutatta az olasz családi álmot, az elérhető mobilitást. Tengernyit mesélhetnék róla, mert igazi egyéniség, sőt személyiség volt.

Visszakanyarodva eladó sorsomra: sokan megkérték a kezemet! Válogattam, mert nagyon elegem volt sanyarú életemből. Gazdám – egy igazi lókupec – kiszúrta, mondhatni átverte új gazdimat. Többért adott el, mint amennyit egy új szovjet rokon kóstált. Egye fene, már akkor is volt piacgazdaság.

Érdekházasságunk kozmetikával kezdődött! Új bundámhoz műszempillákat, meg peacemakert kaptam. Ritmusszabályozóm egy trafóból és gyújtáselosztóból állt. Hamarosan emésztési problémáim támadtak. Új gazdim – akit már kezdtem megszeretni – szerzett nekem egy új Solex porlasztót. Ez hasznos darab volt, mert megszüntette farkasétvágyam (és immár nem is csepegtem).

Az első tíz évben – már nem ütöttek-vertek – csendes szeretetben éltünk. Aztán Gazdim kezdett elszemtelenedni. Képes volt beton próbakockákkal megpakolni, ami nagyon nehezemre esett. Gondoltam – kerül, amibe kerül – bosszút állok! Egy csendes szeptemberi napon – megpakolva 3 mázsa betonkockával – bedobtam az uncsit. Előbb csak légszomjat színleltem, aztán egyszerűen megfulladtam. A krakk óriási volt! A puszta közepén lila füstöt okádtam, majd rángatózva kimúltam. Két dugattyúm átégett, a hengerfejek megolvadtak. Így lett Nekem új motorom!


Az első nagy javítás – 1996

Miután gazdim menet közben megszerette a kövér ludakat, üzleti tárgyalásokat kezdett a környék legjobb karosszériásával. Mondtam Neki, hogy nem fekszem be akárhová, fogadjon privát orvost. A kórterem is fontos, mert szeretem a meleget. Holland festék, hőkamra, finom beszéd, miegymás. Hallgatott rám, így igen szép lettem! Kapott is a mester egy rendes parát.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .