Holecz Máté Bogara

 Gyerekként is nagyon tetszettek a léghűtéses VW-k. Kilenc éves koromban vásárolták meg nekem az első VW depót, és e lap hatására beleszerettem a Bogarakba.

Gyerekként is nagyon tetszettek a Bogarak. Kilenc éves koromban vásárolták meg nekem az első VW depót, és e lap hatására beleszerettem a Bogarakba. Édesapám látta e típushoz való ragaszkodásomat, ezért szerzett nekem egyet.

Az autó 3-4 évig állt egy diófa alatt az előző tulajnál, de az alváz nagyon szép állapotban volt, a motor-váltó is jól szuperált, bár az előző gazda szétszedte a karbit, ezért azt össze kellett rakni és beállítani, mert sokszor csak három hengerrel indult a gépezet. (Lehet, hogy az egyik henger gyengébb volt, mert hidegen kicsit füstölt.)

Kalandos körülmények között hoztuk el, hazafelé végig füstölt a fék, ugyanis a fékmunkahenger össze volt állva. Feltűnő volt az úton, az biztos 🙂  Mivel az üzemanyag rendszerét, kézifékjét és karosszériáját is megbontották, elég küzdelemes munka kellett ahhoz, hogy sikerüljön üzemképessé tenni.

A bódé valaha törve volt, ezért ennek a nyomait is igyekeztünk eltüntetni. A fellépők hiányoztak, az előző tulaj leszedte, hogy majd csináltat újat, de a munka abbamaradt. A hiányzó alkatrészeket (fellépőket, emblémát, napellenzőket, és egy Porsche 911 Turbo stílusú szárnyat) a Depóból sikerült megvásárolnom, a használt alkatrészekkel teli VW Börzéből.

Az autó felújítása kb. 1,5 évet vett igénybe, de sikeres műszaki vizsga után ismét kocsikázhattunk vele, és nem lett az enyészeté. Körülbelül két és fél évet használtuk komolyabb probléma nélkül, a család kedvence lett. A városban autóztunk vele inkább, sokan megnézték. Látszik, hogy a típusnak nagy a rajongó tábora, a kis gyereketől az idősebb urakig mindenki forgolódott utána. Sajnos meg kellett tőle válnunk, de jó helyre került, szintén egy „Bogarashoz”, Debrenebe.

Most egy újabb projetkbe vágunk bele, egy German style darabot akarunk építeni, lehetőleg 1302-1303-as Bogárból. Már elkezdtük a tuning alkatrészek beszerzését, csak egy megfelelő alapot keresünk.

{gallery}depodium/holecz{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .