Autók az „üveggyárból”

Salgótarjáni lévén megfordultam egy-két üveggyárban, még egy németben is, de valamiért nem ilyenek élnek az emlékeimben. Persze, azokban üveget gyártottak és nem autókat. A drezdai „Glaserne Manufacture”-ból viszont a világ egyik legszebb járműve kerül ki, a VW Phaeton. (Videó)

A már-már robotizált falansztert idéző gyár mégsem hat idegennek, nem taszít, inkább vonz – mint azt az arab sejket, akit a filmben említenek, aki abba sem akarta hagyni a Phaeton-összrakást. Talán éppen azért, mert átlátszó.

A Volkswagen olyan fejlett technológiákat alkalmaz a gyárban, amilyenekről még nem igazán hallottunk: mozgó fa padlózat, elektronikusan beillesztett csavarok, mágneses meghajtású alkatrész szállító robotok és a városi közlekedési hálózatot használó, szállító villamosok.

Az egész gyár látogatható, sőt, akár ügyfélként is nyomon követhetjük autónk megszületését. A kész termék egy impozáns teremben átvehető és már azzal indulhatunk haza egy felejthetetlen nap megkoronázásaként.

Na jó, de álmodni azért lehet, az enyémben egy fehér Phaeton a főszereplő.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .