Első hely

Mindenki izgatottan készülődött a nyárra, hiszen a legalább kéthetes „szünidő” mellett számos külföldi és hazai VW találkozó kínál szórakozási lehetőséget. Ha a lelkünk mélyére nézünk bevallhatjuk, ahányan csak autót építünk (felújítjuk vagy átépítjük) saját magunk öröme mellett, mások elismerésére is vágyunk. „Ez az én autóm! Ilyen nincs még egy, és ezt én csináltam!”

A találkozók egyben közösségi színterek is: azonos érdeklődésű emberek együtt töltenek pár napot, és többek között beszélgetnek. Sok újat megtudnak az autókról, de egymásról is. Új ismerettségek és barátságok jönnek létre. A versenyszellem azonban erősen jelen van.  Kié lesz a kupa? Kinek az autója lesz a legszebb?

A „legszebb” szóról nekem mindig egy másik, a „szubjektív” jut az eszembe. Filozófusok, esztétikusok, pszichológusok két évezred óta próbálják megfogalmazni, hogy az emberek mit tartanak szépnek. Talán maradjunk annál az egyszerű kijelentésnél, hogy a szépség vizuális és auditív érzéki megjelenés. Ezt az általános meghatározást nyugodtan ráhúzhatjuk az autókra is, hiszen kiábrándító lenne, ha egy szépen megépített gépet beindítva beteges motorhangot hallanánk.

Mi sem tudunk bölcsebbek lenni a nagy elődöknél, így csupán annyit javasolhatunk, hogy minden átépítés és restaurálás az igényesség jegyében történjen. Csak ezen az úton haladva lehet értéket teremteni, megóvni és – visszatérve az eredeti gondolathoz – elsőnek lenni. Lehet, hogy nem az az autó fog nyerni, amely a legtöbb embernek tetszik, mivel néha az eredményhozatal során csupán 4-5 tagú zsűri dönt. Az tehát, hogy kié lesz a kupa, rajtuk, az ő szubjektív véleményükön, ízlésükön múlik.

Minden szép autó nem nyerhet, mégis mindenki nyer. A legtöbbet bizonyára a márkatársak, autóépítők, vagy az egyszerű nézelődők elismerő véleménye, az autó körüli csoportosulás és a fényképezők szakadatlan működése számít. Valahogy úgy, ahogyan egy nagy színész óriásunk mondta: Örülök a pozitív kritikáknak, díjaknak, de a legtöbbet a közönség elismerő tapsa, öröme jelenti.
Ez az igazi első helyezés! Mindig, mindenhol!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .