Fantasztikus időutazás

Alig bírtam abbahagyni a képnézegetést – írta valaki a Fortepan oldalról és egyáltalán nem túlzott. A Szepessy Ákos és Tamási Miklós szerkesztette, az  OSA  támogatásával készült fotó gyűjtemény csaknem 5000 darab, 1900. és 1990. között készült, házi gyűjteményekből származó fotót tartalmaz.

Alig bírtam abbahagyni a képnézegetést – írta valaki a Fortepan oldalról és egyáltalán nem túlzott. A Szepessy Ákos és Tamási Miklós szerkesztette, az  OSA  támogatásával készült fotó gyűjtemény csaknem 5000 darab, 1900. és 1990. között készült, házi gyűjteményekből származó fotót tartalmaz. (A gyűjtemény folyamatosan bővül). Úgy gondolom, már csak az ilyen történetmesélés miatt is érdemes volt kitalálni internetet – mondta a médiablog írója és teljesen igaza volt.

Nem tudom, milyen típusú autóik lehettek ezeknek az ávéhásnak kinéző szocreál maffiózóknak, de az biztos, ha így léptek fel, az ellenfél biztosan biztosan ártalmatlanná vált a röhögéstől…

 

„A Fortepan egy nemlétező archívum. Nevét a váci Forte gyártól kölcsönözte, a háború után így hívták a legelterjedtebb és legnépszerűbb negatív filmet. A gyűjteménynek bár neve van, épülete, vagy számlaszáma nincs, és nem is dolgozik ott senki. A Fortepan 30, vagy 40.000 fényképből áll, igazából sosem számoltuk meg, nem is fontos. Húsz éve kezdtünk fényképeket gyűjteni, vaktában, minden szokatlan részletre rácsodálkozva.

Kicsit saját nemlétező emlékeinket kerestük a képeken, gondolom. A legfontosabb gyűjtőterületet – a szó fizikai értelmében – a budapesti lomtalanítások adták, pár száz (ezer?) kilométert biztos sétálgattunk, jórészt negatívokat keresve.”

 

{gallery}depoblog/frtepan{/gallery}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .