Jeges napok

Néhány napja a kemény fagynak köszönhetően több állóvíz szilárdult kőkeménnyé. Ezt kihasználva többen is előhúzták a korcsolyát, hogy az ünnepek alatt felszedett zsírréteget megkíséreljék valamelyest csökkenteni. Mi is siklottunk jó pár kört a Nógrád megyei Szécsény mellett elterülő hatalmas Ipoly-kiöntésen – néhány fauvés és audis társaságában.

A Szécsény és Hugyag közötti útszakasz mellett fekvő ártérre gyakran kiönt a határfolyó és a sekély, húsz centinél nem mélyebb víz ilyenkor télvíz idején hamar jéggé dermed, s több hektáron elterülő korcsolyapályává varázsolja a területet. A spontán, mégis az ország egyik legnagyobb koripályáját hamar birtokukba vették a téli sport környékbeli szerelmesei.

A szerkesztőség néhány tagjának is erre vezetett az útja, s egy rövid sétára-csúszkálásra megálltunk a többi autó között. Ahogyan leparkoltunk a Tourannal, észre vettük, hogy mennyi márkatárs látogatott ki a csípős hideg ellenére. Szinte egy mini-találkozón érezhettük magunkat. Kattintottunk is néhány képet, de a –8 fokban csak eddig bírta a kameránk.

A lapigazgatót „drifftelés” közben azért sikerült még megörökíteni. Az óriási területtől megvadulva még aznap beszereztünk néhány korcsolyát, és másnap visszatértünk egy jót csusszanni.

Oszd meg a közösségi oldalakon!

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close