Kell-e Pirelli ennyiért?

Egy olvasónk nemrég azzal a kéréssel keresett meg, hogy véleményezzük az általa megvásárolni kívánt Golf 1 GTI-t. Az autót az interneten találta, Németországban, ráadásul utolsó szériás, ötajtós Pirelli GTI volt a kiválasztott. Nem adják olcsón (mihez képest…? 3000 euró) és az állapota sem makulátlan. Ti hogyan döntenétek?

Sajtófotó 1983-ból

Email váltás és két hosszabb telefonbeszélgetés is zajlott köztünk, megvizsgáltuk a képeket, kiderítettük, amit ki lehetett, de százszázalékos álláspontot nem tudtunk kialakítani. Azt, hogy ki és mennyit képes hobbira áldozni, természetesen mindenki saját maga határozza meg, ideális esetben az anyagi-, családi- és szabadidős helyzetét is mérlegre téve, ezért én vagy bárki a szerkesztőségből sosem fogunk senkit arra bátorítani, hogy vegye meg ezt, vagy azt az autó (esetleg adja el a sajátját).

Amikor letettem a telefont, saját Pirellim jutott eszembe és a vele megtett utazások. Jó autó volt! Úgy értem a konstrukció telitalálat, vagyis kiválóan megtervezett, a fiatalok, vagy a dinamikus vezetést kedvelők számára ideális gépjármű. Azóta sem sok ilyen született. (Jó, a fékrendszere talán kilóg a sorból, a mérnökök kissé alábecsülték a biztonságot, vagy közbeszólt a profitabilitás, de valójában ez is, mármint az alul fékezettség is csak fokozta az adrenalinszintet.)

Íme pár kézzelfoghatóbb bizonyíték:

Ti hogyan döntenétek?

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .