ABT R8 GT R

Már messziről látszik, hogy az R8 nem egy ügyetlen amatőr, ez annál is inkább így van, hiszen az ABT Sportsline nemesíti. Az utcák atlétája nemcsak duzzad az erőtől, de egy gramm súlyfelesleg sincs a testén. A 25 darabra limitált R8 GT R esetében még egy lépéssel továbbmennek a mérnökök és dizájnerek: a motorsportban szerzett tapasztalatok beszivárognak a kialakításba, minden alkotóelemet úgy hoztak létre, hogy szerkezete könnyű, a súlyeloszlása pedig optimális legyen.

Nemcsak a motorháztető, az első és hátsó köténylemez, az állítható hátsó szárny vagy a csomagtértető készült karbonból, hanem a hátsó rács, a külső tükrök és az ajtóburkolat is ebből az anyagból van. Az oldalablakok makrolonból készültek, a magas technikai polikarbonát nemcsak a súlyon spórol, hanem a rögzítésnél is megmutatkozik. Az eredmény: Az ABT R8 GT R több mint 100 kiloval könnyebb, mint a széria párja.

A részletekből lehet látni, hogy mennyi versenysportot visz ki az utcára a Team, aminek többek között a DTM és ADAC GT Masters versenyek aktuális győztesei is tagjai. A részletek: Recaro versenyülés, 4 pontos övrendszer, nemesacél bukócső biztonsági övrögzítéssel, kézi tűzoltó készülék vagy ABT karbon sportkormány – az ABT mindenre gondolt. „Az R8 GT R egy olyan sportautó az utcán, ami nem köt kompromisszumokat, maximális teljesítményt nyújt” – állítja Christian Abt.

A sikeres motorverseny sportoló felelősséget vállal a rendkívüli jármű fejlesztéséért, biztos az eredményben. „Javaslom, hogy a versenypályán is járassák meg a GT R autót, hiszen rendkívül nagy élvezetet jelent.” – nyilatkozik a technikáért felelős ABT üzletvezető. Az állítható első lemez lehetővé teszi a sportos beszerelést; az ABT vezetői overáll, a sisak, a versenyzőcipő és a kesztyű is éppúgy hozzátartozik az ésszerű GT R különleges felszereléshez, akárcsak egy fedélzeti video rendszer és a kibővített adatmodul.

A kiképzett sportautó óriási teljesítménypotenciállal rendelkezik: a széria adatok 525 LE (386 kW) helyett az ABT R8 GT R 5.2 FSI teljesítménye 620 LE (456 kW), és ez által különösen gyors lesz az utakon a könnyű autó. A legnagyobb sebesség 325 km/h. A GT R pusztán 3,2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, a 200 km/h-t pedig csupán 9,9 másodperc alatt éri el. Az ABT R8 GT R Standard állítható ABT sport futóműve és lengéscsillapítója teszi lehetővé, hogy az autó ereje az utcán és a versenypályán is optimális lehessen. A módosított fékbetétekkel ellátott kerámia fékrendszert az óriási teljesítménypotenciálhoz igazították.

A rendkívül könnyű ABT CR felni lekerekíti a csomagot. Az első tengelyre 9×19 collos méretben rakták fel, a hátsó tengelyre pedig 11×19 collos méretben. A Michelin Sportcup abroncsgumi tökéletes választás. Az ABT R8 GT R egyedülálló autó, ami maximális vezetési élvezetet nyújt. Limitált mennyiségben tervezték meg: a súlyoptimalizált kipufogó rendszertől az ABT titánium egyedi lakkozásig – minden részletében ott rejlik az ABT-nál a motorsport szeretete.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .