Audi A2 – Prémiumszintű térkoncepció

Tisztán elektromos hajtású A2 concept tanulmányával az Audi a 64. Frankfurti Autószalonon (IAA) újabb betekintést nyújt a jövő elektromos mobilitásának világába. A műszaki tanulmány tulajdonképpen egy prémium színvonalú térkoncepció, amely akár négy személy számára is bőséges hellyel szolgál.

 

 

Az Audi A2 concept hosszúsága mindössze 3,80, szélessége 1,69, míg magassága 1,49 méter, emellett azonban kifejezetten elegáns, erőteljes és sportos kiállású. Letisztult formavilága a valóban szükséges elemekre összpontosít, minden részletét visszafogott ám hatékonyan kidolgozott design jellemzi. A fehér showcar sötét üvegteteje gombnyomásra válik átlátszóvá.

{gallery}audifil/a2kon{/gallery}

A fényszórók tekintetében az Audi immár a LED-technika „Matrix Beam” elnevezésű következő fejlesztési lépcsőjét valósította meg, amely fénykibocsátó diódák és mikrotükrök csoportjának alkalmazásával állít elő nagyfelbontású és vakításmentes fényt. A nagyhatékonyságú tompított fény LED-technikájú modulját a nappali világítás filigrán szálai szegélyezik. Az intelligens hátsó lámpák fényerejükkel a pillanatnyi látási viszonyokhoz igazodnak. A lézerdiódákkal előállított ködzárófény ködben fénysugárként érzékelhető, miközben figyelmeztető vörös háromszöget vetít az útfelületre.

Az oldalablakok pereme alatt az A2 concept elejétől egészen a faráig fut a „dynamic light” fénycsíkja, amely számos újszerű és dinamikus funkciót kínál. A vezető közeledtét integrált szenzorok érzékelik, aki meghatározott mozdulatokkal aktiválhatja az ajtók nyitását. Menet közben a „dynamic light” folyamatos oldalsó jelzőfényként működik, s irányjelzéskor fényimpulzusok futnak végig rajta. Fékezéskor a hátsó lámpáktól kiindulva vörös fénycsík indul benne előre, igazán intuitív módon jelezve a fékezés intenzitását a többi közlekedő számára.

A „dynamic light” a tanulmánymodell cockpitjában is feltűnik, mégpedig két külön ív formájában. Akárcsak a teljes belső, a műszerfal is könnyed és letisztult benyomást kelt, s intuitív kezelhetőség jellemzi. A vezető számos fontos funkciót a kormánykerék belsejében kialakított érintőfelületről vezérelhet, indításkor pedig jobboldalt két további kezelőfelület nyílik ki. Kormányoszlopként nyitott profil szolgál, a végén egy hét col képátlójú monitorral illetve két szekunder kijelzővel.

Az Audi A2 concept utastere sík padlózatú. Vezetőülése a középkonzolhoz csatlakozik, a hátsó konzol pedig a far szerves részeként nyúlik a két hátsó ülés közé. A négy egyes ülés kifejezetten könnyű konstrukció, felhajtható ülőpárnáik rakodórekeszt rejtenek. A hátsó ülések között kiszerelt első kerékkel egy city-kerékpár kaphat helyet. A csomagtér kétszintű, a felsőt praktikus hálókkal szerelt keret alkotja.

Az utastér színei és anyagai szintén a könnyedség és a funkcionalitás benyomását erősítik. A nagyobb felületeket – az ajtókárpitoktól egészen a padlózatig – új és innovatív PUR-alapú és neoprén-tapintású kárpitanyag, míg a padló középső részét bordázott felületű, újrahasznosított poliészter borítja. Az ülések külső héját műanyagfúvásos öntési technikával készítették. A cockpit sajátos stílusáról alumíniumelemek is gondoskodnak.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .