Audi A4 allroad quattro

ImageAz A4 allroad quattro mindenfajta úton otthon érzi magát, állandó összkerékhajtás és megnövelt szabadmagasság

Audi, amely nem ismer határokat – bemutatkozik az A4 allroad quattro. E modell quattro állandó összkerékhajtásával és megnövelt szabadmagasságával mindenfajta útra ideális, ott is élvezetes vezetéssel szolgál, ahol az aszfalt már rég véget ért. Természetesen az Audi A4 allroad quattro is kínálja mindazon innovatív technikákat, amelyek az A4-sorozat kivételes pozícióját biztosítják vetélytársai előtt: erős és kifejezetten gazdaságos motorok palettája, az „Audi drive select” menetdinamikai rendszer, az S-tronic high-tech sebességváltó, valamint számos innovatív kommunikációs és vezetői segédrendszer. Az újdonság első példányai várhatóan májusban érkeznek Magyarországra.

 

Formavilágában az Audi A4 allroad quattro alapvetően az A4 Avant modellre épül: a határozott vonalak szoborszerűen megformált felületeket fognak közre, az alacsony tetővonal kupészerű kontúr mentén ível. A modellsorozat sportos eleganciáját markáns részletmegoldások értelmezik újszerűen. A „Luna-szürke” árnyalatra fényezett „singleframe” hűtőrács krómdíszítésű, függőleges rácstagokkal készül, az egyéni megjelenést hangsúlyos lökhárító és méretes légbeömlő nyílások fokozzák. A ködfényszórókat krómozott gyűrűk szegélyezik, a „Xenon-plus” fényszórókkal szerelt változatokon pedig a nappali világítás és a hátsó fények feladatát egyaránt világító diódák látják el. Elején és hátulján az Audi A4 allroad quattro egy-egy rozsdamentes acélból kialakított, robusztus védőlemezt hordoz.

Oldalnézetben a kiszélesített kerékjáratok, az opcióként nemesacél belső díszlécekkel kiegészíthető, szögletes küszöbborítások, illetve a 17-colos, hétküllős könnyűfém keréktárcsákkal szerelt, nagyméretű kerekek tűnnek szembe. A tető szélein két magas tartóra támaszkodó sín fut végig. A hátsó lökhárító markáns vonalaival és integrált, vízszintes fényvisszaverőivel hangsúlyozza még inkább az Audi A4 allroad quattro szélességét. A 2.0 TDI változat két kipufogó-végcsöve közvetlenül egymás mellett mered hátra, míg a 2.0 TFSI és a 3.0 TDI kettős vezetésű kipufogórendszerrel készül.

Az Audi A4 allroad quattro igen kifejező megjelenésű. Hosszúsága 4,72, tengelytávja 2,81, szélessége 1,84, magassága pedig 1,50 méter. Szabadmagassága azonban jelentősen meghaladja az Audi A4 Avant modellét, s terheletlen állapotban eléri a 180 millimétert.

Karosszériája konstrukciójában az Audi széles körben alkalmazta a nagy- és a legmagasabb szilárdságú acélfajtákból préselt lemezeket, amelyek a saját tömeg mérséklése mellett, jelentősen növelik a szerkezet merevségét, így az autó lengéskényelmét és ütközésbiztonságát. Baleset során egymással precízen összehangolt lemezprofilokból felépített rendszer óvja a bennülőket.

A két első légzsák mellett – amelyek aktiválásakor a rendszer a vezető és az első utas pillanatnyi üléspozícióját is tekintetbe veszi – első és kívánságra hátsó oldallégzsákok, valamint fejlégzsák-rendszer védi az utasokat. Az első ülések integrált biztonsági fejtámla-rendszere a hátsó ütközések esetén hivatott a gerincsérülések kockázatát mérsékelni.

A csomagtér alaphelyzetében 490 literes, az extrafelszerelésként kivehető sízsákkal kiegészített rakodónyílással is rendelhető, osztott hátsó üléstámla lehajtásával azonban akár 1.430 literig bővíthető. Hossza ekkor eléri az 1,78 métert, a rakodószélesség kereken egy méterre adódik. A csomagtartó sík határoló felületeinek köszönhetően kiválóan kihasználható, s igényes szőnyegpadlózattal készül.

Karakteréhez harmonikusan illeszkedve, az Audi A4 allroad quattro praktikus részletmegoldások egész sorát vonultatja fel: a csomagtér fedőborítása és a biztonsági elválasztó háló külön rekeszben tárolódik, a borítás egyetlen érintésre önműködően felcsévélődik. A csomagtartó rögzítő gyűrűi és szatyorakasztói a szériafelszereltséget gazdagítják, akárcsak az elcsúsztatható hálóval kiegészített oldalsó rakodórekesz.

Az Audi ugyancsak szériakivitelben kínálja a megfordítható csomagtér-padlózatot, amelynek alsó felét a szennyezett tárgyak praktikus elhelyezésére szolgáló, vízálló teknőként alakították ki. Kívánságra megfordítható szőnyeg, 12-voltos csatlakozó, illetve extrafelszerelésként elektromos csomagtér-ajtó mozgatás, valamint teleszkópos rudakkal és hevederekkel kialakított csomagrögzítő rendszer is kapható. Utóbbi segítségével a csomagtartó a padlózat két beépített sínje révén mindenkor a pillanatnyi igények szerint osztható fel.

Kifinomult részletek, kompromisszumot nem ismerő minőség és tökéletes funkcionalitás: az Audi A4 allroad quattro belső terét az Audi minden karakteres előnye jellemzi. A „cockpit” hangsúlyosan a vezetőre összpontosít. A kiváló kezelhetőség egyik igényes megoldása az elektromechanikus rögzítőfék, amely a középkonzol karját diszkrét gombbal helyettesíti, valamint a központi fedélzeti képernyő. Utóbbi a „concert” és „symphony” rádiókészülékekkel vagy az „MMI Navigation plus” navigációs rendszerrel együtt színes monitorként szerepel, az MMI különválasztott kezelőfelülete pedig a középkonzolon kapott helyet.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .