Audi RS3: versenyautó mindennapos használatra

Álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsul százra, és akár 290 kilométer/óra végsebességgel száguldhat az új Audi RS3.

Az Audi RS3 Sportback harmadik, illetve az Audi RS3 Limousine második generációja olyan mindennapi használatra is alkalmas ’élsportolók’, amelyek az utcán és a versenypályán egyaránt magukkal ragadnak.

Kategóriájának csúcsa

RS nyomaték felező, fél-slick gumiabroncsok és RS-specifikus menetüzemmódok – az új Audi RS3 a legmagasabb szintű menetdinamikát kínálja piaci szegmensében. A 294 kW (400 LE) teljesítményű öthengeres aggregát révén valódi sikermotor gondoskodik a dinamikus gyorsulásról és az érzelemdús hangról. Az átdolgozott erőforrás most 500 newtonméter forgatónyomatékot produkál, mégpedig a korábbiaknál is érzékenyebb gázadási reakciók mentén. Az RS3 egyebek mellett szélesített karosszériával, RS sportkipufogó-rendszerrel és a versenysportban használatos cockpit-kijelzőkkel juttatja kifejezésre sportos génjeit.

Vérpezsdítő hangkomponensek

Az öthengeres aggregát teljesítményét hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó továbbítja, amelyet rövid kapcsolási idők és sportosabb fokozatosztás jellemez. A motor egyedi 1-2-4-5-3 gyújtási sorrendje és ebből adódó utánozhatatlan hangja a vezetés még érzelemdúsabb élményéről gondoskodik. A kipufogórendszerbe most először építettek olyan változó szabályzású szelepet, amely köztes állásokat is lehetővé tesz, még szélesebbre bővítve a hangkarakterisztikát. A dynamic és az RS Performance üzemmódban például jóval korábban nyitnak a szelepek, még hangsúlyosabbá téve a vérpezsdítő hangkomponenseket. Az öthengeres erőforrás semmi mással össze nem téveszthető hangját az extrafelszerelésként rendelhető RS sportkipufogó-rendszer erősítheti tovább.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .