Audi Tradition veteránok Európában

Gazdag programmal indul az Audi Tradition a 2011-es oldtimer-szezonnak, az AUDI AG történeti részlege ugyanis az idén több mint 30 eseményen jelenik meg „gördülő múzeumával”. Kétesztendőnyi szünet után ismét műsoron a „Klasszikusok klasszikusa“, vagyis Itália világszerte ismert Mille Miglia versenye, májusban az ötvenes évek öt veterán DKW-modellje vág neki az észak-olaszországi távnak. Előbb azonban az Audi Tradition Essenben, a Techno Classica, azaz a világ legnagyobb oldtimer-kiállítása és –vására alkalmával is várja látogatóit.

 

 

Március 30. és április 3. között ismét a Gruga-park vásárközpontjában ad egymásnak találkát a veterán autók több mint 160 ezer szakértője és kedvelője, ahol az Audi Tradition az NSU, a DKW és természetesen az Audi történetének nevezetes modelljeivel jelenik meg. Míg ezeket a Techno Classica standján csodálhatja a közönség, másutt már a nagy viadalra készülnek. Kétévnyi szünet után ugyanis az Audi Tradition ismét rajthoz áll Olaszországban a világ legismertebb oldtimer-raliján, azaz a Mille Miglia futamán (május 12-14.). Az ötvenes évek öt veterán DKW-modelljével veszi Brescia felé az irányt az Audi-legénység, ahol több mint 375 veterán autó gyülekezik a rajtnál, hogy Rómába induljon.

Idén is népes közönség előtt szerepelhet az Audi Tradition Angliában, a Goodwood Festival of Speed (július 1-3.) során, a világ legnagyobb veterán-sporteseményére mind a 160 ezer jegy az idén is már elővételben elkelt. Márpedig az Audi Tradition pontosan tudja, hogyan kell megjelenni az autósport szülőhazájában: az Auto Union Typ C és Typ D Ezüstnyilak az első, 1937-as és 1938-as Donington Park-i Angol Nagydíjak győztesei, de a DKW háború előtti verseny-motorkerékpárjai sem hiányozhatnak a pályáról.

A „125 éves az autó” („125 Jahre Automobil“) jubileumát ünneplik május 7-8-án Baden-Württembergben, az „Automobilsommer 2011“ rendezvénysorozatán, ahol az Audi Tradition márkái történetének mintegy 40 illusztris modelljével gördül át Stuttgart belvárosán. Első alkalommal indul az idén az AUDI AG veteránrészlege a Kitzbüheli Alpesi Ralin, amely során május 25. és 28. között öt autója vág az osztrák hegyeknek. Miután háború előtti DKW-motorkerékpárjai tavaly többéves szünet után ismét feltűntek a Schottenring Classic Grand Prix rajtjánál, az Audi Tradition az idén sem hagyja ki a hesseni rendezvényt, ahová 2011-ben a DKW ötvenes évekbeli sportgépeivel érkezik. Hosszabb kihagyást követően az idén ismét feltűnik a programban az egyik legjelentősebb youngtimer-rali, a „Creme 21”, ahol szeptember 21. és 25. között egy NSU TT és egy Audi 50 szerepel majd.

Az Audi Tradition természetesen olyan neves oldtimer-eseményeken is leadja névjegyét, mint a Silvretta Classic (július 7-10.), az Ennstal Classic (július 13-16.), a Sachsen Classic (augusztus 18-20.), az Eifel Classic (szeptember 29. – október 1.), illetve Olaszországban a Gran Premio Nuvolari (szeptember 15-18.). Nem hiányozhatnak az Audi Tradition gépei a rajtvonaltól akkor sem, ha a veteránok épp szinte „házhoz jönnek”, mint az ingolstadti Donau Classic (június 16-18.) vagy éppen a Heidelberg Historic (július 28-30.) alkalmával, amely Neckarsulmban, az Audi Forumra is tartogat egy állomást.

 

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .