Az Audi Q7 új generációja

ImageAz Audi továbbfejlesztette Q7-családját, amelynek tagjai még elegánsabbá és gazdaságosabbá váltak.

Három évvel ezelőtti bemutatkozásakor az Audi Q7 nagyteljesítményű SUV-modellsorozat extra méretű sportos, kényelmes és dinamikus szabadidő- illetve business-modellként egy csapásra vezető pozíciót foglalt el. Az Audi most továbbfejlesztette Q7-családját, amelynek tagjai még elegánsabbá, gazdaságosabbá és tisztább üzeművé váltak. A Q7 3.0 TDI quattro immár mindössze 9,1 liter üzemanyagot igényel 100 kilométerenként, ám új „TDI clean diesel” változatában a világ legtisztább üzemű dízeltechnikájával még alacsonyabb, csupán 8,9 literes fogyasztással jelenik meg. A megújult Audi Q7 május közepétől rendelhető Magyarországon.

 

A Q7 a sportos individualisták „nagy Audija”, akik sportoláshoz, szabadidős tevékenységeikhez és hivatásukhoz olyan autót keresnek, amely mindenhová nagy biztonsággal eljuttatja őket. Dinamikus arányai és kifejező vonalvezetése egyaránt hűen kifejezésre juttatja e karakterét, diszkrét módosításai pedig még hangsúlyosabb eleganciával ruházzák fel formavilágát.

Design: a dinamika nyelvén

A megújult Q7 elején új rajzolattal jelenik meg nagyméretű „singleframe” hűtőrácsa, amelynek függőleges krómtagjai a magas fényű fekete lakkozással alkotnak igényes kontrasztot. A lökhárítót ugyancsak átdolgozták, s alsó része a karosszéria színétől függően fekete vagy szürke árnyalatban készül. Középső elemének új, integrált alsó védőlemeze markáns bordázatot kapott.

A továbbfejlesztett Q7-es szériakivitelben kínálja az Audi „Xenon plus” megoldást, valamint új „adaptive light” kivitelt is kínál, amely tompított, távolsági és speciális autópálya-üzemmódja mellett kanyarodófény- és kanyarvilágítási funkciókkal is rendelkezik. A xenon-fényszórók esetében a nappali világítás feladatát U-alakba rendezett világító diódák látják el, s ebben az esetben a légbeömlő nyílások felső peremén húzódó irányjelzőt is fénykibocsátó diódák (LED) állítják elő.

Oldalnézetében a kupészerű tetővonal, az oldalablakok keskeny csíkja és a domborodó lemezfelületek szintén az Audi Q7 dinamikus karakterét emelik ki, itt az ajtók átdolgozott borítása tűnik fel. A 235/60 méretű gumiabroncsokat 7,5 J x 18 dimenziójú könnyűfém keréktárcsákra szerelik, a V6-os motorok mellett hét, míg a V8-asokkal hatküllős kialakításban.

Hátul a lökhárító alsó része szintén kontrasztárnyalatban készül, az S-alakjával részben a hátsó oszlopokat is körülfogó csomagtér-ajtó pedig a rendszám környezetében újszerű formákkal jelenik meg. A Q7 saját tömegének mérséklése érdekében a teljes ajtó alumíniumból készül, akárcsak a motorházfedél és a sárvédők. A már alapkivitelben LED-technikájú hátsó lámpatestek markáns világítási képet biztosítanak.

Az Audi Q7 11-féle külső színe között négy új árnyalat, az „Íbiszfehér”, a „Grafitszürke metál”, a „Tíkfabarna metál” és az „Orcafekete metál” is megjelenik. Az Audi kívánságra alumínium külső optikai csomaggal is szolgál, amely a lökhárító és a küszöblécek számára krómbetéteket tartalmaz, a lökhárítók alsó része pedig ekkor a karosszéria színét kapja, eltérő tónusú első légterelővel és hátsó diffúzorral.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .