Az Audi TT RS

A kompakt és zömök, mindössze 4,20 méteres Audi TT RS mindjárt az első pillantásra kifejezésre juttatja rendkívüli erejét. Az első lökhárító a versenyautókat idéző idomban („splitter”) végződve keskenyedik lefelé. A nagyméretű, szögletes keretbe foglalt légbeömlő nyílások méhsejt-szerkezetű betéteket tartalmaznak, s megjelenésében a matt alumínium szegéllyel kialakított, „TT RS” logót viselő, magas fényű fekete „singleframe” hűtőrács is hasonló stílust képvisel. A LED-technikájú nappali világítással kiegészített „Xenon plus” fényszórók pedig már messziről azonosítják az Audi TT RS modelleket.

Az oldalnézetben az öt kettős küllővel kialakított könnyűfém keréktárcsák, az erőteljes küszöbök és a matt alumínium tükörházak a meghatározó stíluselemek. Hátul diffúzorbetét kapcsolja össze az ovális kipufogóvéget, s természetesen itt sem maradhat el a hangsúlyos „TT RS” felirat. Az Audi alapkivitelben rögzített hátsó szárnyat kínál, de kívánságra automatikusan kiemelkedő hátsó légterelő is rendelkezésre áll. A 2+2-üléses Coupé illetve a kétüléses Roadster 0,3-es légellenállási együtthatójával (cW) egyaránt könnyedén suhan. Az Audi nyolcféle külső színben kínálja TT RS modelljét, köztük négy exkluzív árnyalattal: „Daytona-szürke gyöngyház”, „Mugello-kék gyöngyház”, „Sepang-kék gyöngyház” és „Suzuka-szürke metál”. A Roadster vászonteteje feketében és sötétszürkében rendelhető.

Az Audi TT RS dinamikus megjelenése belső terében is meghatározó. Multifunkciós sportkormánya különösen vastag, alul lapított karimával, s perforált bőr bevonattal készül. A kombinált műszeregységbe integrált vezetőinformációs rendszer a töltőnyomást, a kenőolaj hőmérsékletét, sőt még a köridőket („Laptimer”) is kijelzi. Az ajtók fogantyúi – az Audi RS-modelljeire jellemzően – két vékony csíkból állnak. Az automatikus légkondicionáló és a „chorus” rádiókészülék éppúgy a szériafelszereltség része, mint a Roadster elektromos mozgatású szélterelője.

A teljes belső teret a fekete tónus jellemzi. A fűthető sportüléseket bőr/Alcantara kombináció borítja, ezüstszínű díszvarrásokkal és a támlákon „TT RS” logóval. További hasonló feliratok tűnnek fel a kormánykeréken, a fordulatszámmérőben és a küszöbléceken. A díszítő berakások anyaga csiszolt alumínium, a szőnyegek ezüstszínű szegélyt, a lábtartók és a pedálok pedig alumíniumborítást kapnak.

Az Audi kívánságra speciális extrafelszerelésekkel is szállítja TT RS modelljét: különböző design szerinti 18-, 19- és 20-colos keréktárcsákkal, lehajtható támlájú kagylóülésekkel, perforált selyemnappa vagy TT-perforációjú finomnappa bőr üléskárpitokkal, „Íbiszfehér” vagy „Fantomfekete” fényezésű belső illetve matt alumínium külső díszítőelemekkel. Mindezt nagyteljesítményű navigációs rendszerek és multimédiás berendezések választéka egészíti ki.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .