Az év legszebb autója: Trónon az e-tron

Németországban a 2021-es „Arany kormánykerék” szavazáson az Audi e-tron GT modellt választották az Év legszebb autója kategória győztesének. A kategória legjobbja 69 másik modellt megelőzve bizonyított. Az Auto Bild autós szaklap – és európai társainak – illetve a Bild am Sonntag újság olvasói a nyár során adhatták le voksaikat kedvenceikre.

A 45. alkalommal megrendezett „Arany kormánykerék” díjátadót november 9-én tartották a berlini Axel-Springer-Haus újságírói klubjában. Az esemény házigazdája Barbara Schöneberger volt, az „Év legszebb autója” díjat és az ezzel járó jól ismert szobrot pedig az AUDI AG vezérigazgatója, Markus Duesmann vehette át.

The e-tron GT was awarded with the Golden Steering Wheel awards as the most beautiful car of the year

– Az e-tron GT1 formatervével hangsúlyozza autóipari dizájnban megfogalmazott törekvéseinket. Teljesítményével az e-tron GT1 az elektromos mobilitás legérzelemgazdagabb formáját kínálja. Fenntartható koncepciójával egy szemléletet testesít meg. Az e-tron GT a zászlóshajónk – hangsúlyozta Duesmann.

The Audi e-tron GT has been voted German Car of the Year 2022 in the Luxury category. The powerful, fully electric gran turismo triumphed over numerous competitors, underlining Audi’s aspiration to shape the sustainable future of electric premium mobility

Összesen 70 új modell versenyzett egymással

Az „Arany kormánykerék” nem csupán az egyik legtekintélyesebb, de a legrégebbi autóipari megmérettetés Németországban, amelyet 1976-ban ítéltek oda először. 70 új modell szállt harcba a 2021-es „Arany kormánykerék” díjért, összesen 12 kategóriában. Különlegesség, hogy az „Év legszebb autója” cím kategóriafüggetlen és az olvasók közvetlenül adhatják le voksaikat választottjukra. Ez teszi ezt az elismerést valódi közönségdíjjá, amely lényegében egy érzelemgazdag modell szívből jövő támogatásaként értékelhető.

Interior

A progresszív e-tron GT igazi díjesőben részesült

Az e-tron GT1 az Audi elektromos jövőjének úttörője, hiszen 2026-tól a vállalat már csak olyan új modellekel jelentkezik, amelyek elektromos hajtásrendszerrel rendelkeznek. Az e-tron GT1 az érzelemgazdag formaterv, a dinamikus teljesítmény és a fenntartható koncepció megtestesítője. Olyan jellemzők ezek, amelyek ezt a sportautót már most az Audi márka ikonikus modelljei közé emelik. Az „Arany kormánykerék” elismeréstől függetlenül ezt számos további díj is igazolja. Így nyerte el például a Gran Turismo modell az auto motor und sport magazin 2021-es Autonis díját a luxus kategória legjobb formatervezési innovációjáért, de a 2022-es „Németországi Év Autója” elismerést is az e-tron GT1 szerezte meg a luxus kategóriában. Az e-tron GT1 az Audi modellkínálatának elektromos zászlóshajója és annak ellenére, hogy alig egy éve van a piacon, jó esélye van rá, hogy igazi klasszikussá váljon.

1: Audi e-tron GT quattro – Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált: 19,6–18,8 kWh/100km; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált: 0 g/km

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .