Bemutatkozik az Audi A1

 Az Audi nyár végére igazi nagysággal jelenik meg a kicsik között, amely elsősorban dinamikus és igényes, illetve érzelmekben gazdag és egyedi stílusú. A márka minden alapvető jellemzőjét kevesebb, mint négy méterbe sűrítve, az újdonságot karakteres formavilág, kompromisszumot nem ismerő minőség és iránymutató gazdaságosságnövelő műszaki megoldások jellemzik. Különösen agilis menettulajdonságokat biztosító futóműve és erőteljes motorjai az A1 sorozat tagjait piaci szegmense legsportosabbjaivá avatják.

Az Audi nyár végére igazi nagysággal jelenik meg a kicsik között, amely elsősorban dinamikus és igényes, illetve érzelmekben gazdag és egyedi stílusú. A márka minden alapvető jellemzőjét kevesebb, mint négy méterbe sűrítve, az újdonságot karakteres formavilág, kompromisszumot nem ismerő minőség és iránymutató gazdaságosságnövelő műszaki megoldások jellemzik. Különösen agilis menettulajdonságokat biztosító futóműve és erőteljes motorjai az A1 sorozat tagjait piaci szegmense legsportosabbjaivá avatják.

Az új A1 fiatal vásárlói elsősorban a nagyvárosok lakói, akik kifejezetten e jellegzetes urbánus környezetre konstruált autót keresnek. Az újdonság kompakt külső méretei eredményeképpen gyorsan, fordulékonyan és különös mozgékonysággal „pörög” a városi forgalomban, kiemelkedően magas használati értéket kínálva a mindennapok során.

Az A1 utasterében is rendkívül igényes és sportos, vásárlói azonban számos részletében személyes ízlésüknek megfelelően még egyedibbé varázsolhatják. A legifjabb Audi fedélzetén modern technikák széles portfoliójával érkezik, infotainment-rendszere pedig mércéül szolgálhat vetélytársai körében. Az A1 a kompakt kisautók kategóriájának első prémiummodellje – teljes értékű, vérbeli Audi.

Az Audi márka mindig is az autózás szenvedélyének szinonimáját képviselte. Az új A1 különösen agilis menettulajdonságokat biztosító futóműve és erőteljes motorjai révén az A1 sorozat tagjai piaci szegmense legsportosabb modelljeiként érkeznek, ami már az első pillantásra is egyértelmű. Formavilága egészen egyedi és kifejezetten modern. Oldalsó vonalai és a markáns tetőív, a kupék sziluettjét idéző C-oszlopai, valamint nagyméretű kerékjáratai éppoly határozottan az Audi-család tagjaként azonosítják, mint a jellegzetes „singleframe” hűtőrács által meghatározott orrkialakítása. Motorházfedele és csomagtér-ajtaja egyaránt a karosszériát körülölelve ível, míg hátsó lámpáit háromdimenziós formák, s éjjel-nappal egyaránt semmi mással össze nem téveszthető design jellemzi.

 

A belső tér: könnyed és dinamikus

Az A1 utastere határozottan tágas és könnyed benyomást kelt. A műszerfal leginkább repülőgép-szárnyat idéz, négy kerek légbefúvó nyílása pedig a sugárhajtású gépek hajtóműveire emlékeztet. A letisztult ergonómia éppolyan alapvető követelmény az Audi háza táján, mint a kompromisszumot nem tűrő kidolgozási minőség, így belső tere számos nagy gonddal kialakított részlete is tanúskodik az Audi A1 hamisítatlan prémiumkarakteréről.

Az „Attraction” és „Ambition” felszereltségi szinteken túl az Audi egy úgynevezett „media style” csomaggal is szolgál, amely a fő hangsúlyt elsősorban az infotainment és a belső design területeire helyezi. Az innovatív anyagfajták és a modern színvilág szintén az Audi A1 egyéni karakterét hangsúlyozza. Legyen szó akár színes légbefúvókról, LED-technikájú belső világításról vagy éppen expresszív színösszeállítású kárpitokról, az egyéniség mindenütt alapvető kulcsszóként jelenik meg az Audi A1 filozófiájában. A felszereltségi paletta gyakorlatilag számtalan lehetőséget rejt az A1 személyes ízlés szerinti kialakítására, még a tetőív kontrasztárnyalatához is széles színválaszték áll rendelkezésre. A vásárlók azonban e különlegességek egy részét az aktuális trend vagy éppen kedvük és hangulatuk szerint akár utólag is megrendelhetik.

Az infotainment- és multimédiás rendszerek palettája egyenesen a felsőkategóriából érkezett. Csúcsán az „MMI Navigation plus”, a kisautók körében új mércét állító médiaközpont áll, amely alapvető felépítésében a felsőbb szegmensek Audi-modelljeinek rendszereit idézi, a műszerfalból kihajtható monitor és az MMI-logika kínálta magas fokú felhasználói szabadság tekintetében egyaránt. A „concert” rádiókészülékre épülve a „Connectivity” csomag – abszolút újdonságként a járműves infotainment területén – az Audi valamely térkép-megjelenítési funkciót kínáló navigációs rendszerének utólagos beépítését is lehetővé teszi. A kínálat további kiegészítéseként olyan elemek is megjelennek a palettán, mint például a 465 wattos Bose surround-hangrendszer.

 

A vezetés intenzív élménye: kategóriája legsportosabb autója

Az A1 különösen agilis menettulajdonságokat biztosító, határozottan sportos karakterű futóműve révén azonnal kategóriája élére áll. Akár a nagyvárosok forgatagában, akár országúton vagy éppen autópályán, az A1 alapvetően sportos hangolása, optimális első-hátsó tömegeloszlása és igen közvetlen kormányzása révén mindenütt élvezetes vezetést kínál.

Az elektronikus differenciálzár-hatású funkcióval kiegészített elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) már a szériafelszereltség része, tovább fokozott biztonság mellett kölcsönözve még pontosabb és sportosabb irányíthatósági adottságokat az A1 számára.

Az új A1 gazdaságossága tekintetében is még magasabbra emeli a mércét. Az Audi négy soros négyhengeres erőforrással küldi harcba legújabb modellsorozatát, a két TDI és a két TFSI a 63 kW (86 LE) és 90 kW (122 LE) közötti teljesítménytartományt öleli fel. Mindegyik aggregát – a lökettérfogat egy részét turbófeltöltéssel helyettesítve – a „downsizing” elvének jegyében született, s üzemanyagukat egyaránt közvetlen befecskendezéssel juttatják az égésterekbe.

Az A1 minden változatában rendkívül kedvező üzemanyag-fogyasztási értékekkel tűnik ki, a szabvány szerinti menetciklus során 100 kilométerenként 3,8 és 5,4 liter közötti értékekkel (előzetes adatok). A 66 kilowattos (90 LE) 1.6 TDI manuális sebességváltóval kilométerenként átlagosan mindössze 99 grammnyi (előzetes adat) széndioxid-kibocsátással üzemel. Mindegyik erőforrás a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció), valamint az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) rendszerével is kiegészül. Az 1.2 TFSI alacsony üzemanyag-fogyasztásához az igény szerinti működésű hűtőfolyadék-szivattyú is hozzájárul.

 

 

High-tech gazdaságosság: a hétfokozatú S-tronic

A gazdaságosság követelménye az Audi számára mindenkor a legkorszerűbb technikák alkalmazását is jelenti egyben, az új A1 kínálatában így a hétfokozatú S-tronic sebességváltó is megjelenik. E kettős tengelykapcsolós konstrukciót gyors és kényelmes, az erőfolyam érzékelhető megszakítása nélküli váltások jellemzik, manuális és automatikus üzemmódot egyaránt kínál, s kívánságra kormánykerék-kapcsolóbillentyűkkel is felszerelhető. E korszerű technika – jellegzetes Audi-módon – az üzemanyag-fogyasztás további mérséklése mellett kínál különösen élvezetes autózást.

Az Audi A1 sportos, erőteljes és vonzó újdonság. A kisautók kategóriájának új tagjaként a nagyvárosi, lifestyle-orientált fiatalok személyében kifejezetten modern életstílusú vásárlói célcsoportot szólít meg. Az A1 vásárlókörének tagjai ennek megfelelően komoly érdeklődést mutatnak a design, a zene, a divat és a sport iránt, soraik között jelentős számban hölgyekkel.

 

Áttekintő: Az új Audi A1

Design és karosszéria
Markáns és progresszív, a kupékat idéző formavilág, körbefutó vállövvel, nagyméretű kerékjáratokkal, kívánságra egyedi megjelenésű, kontrasztárnyalatú tetőívvel
Karakteres fényszórógrafika, kívánságra „Xenon plus” fényszórók LED-technikájú nappali világítással, háromdimenziós hatású hátsó lámpák
Nagyszilárdságú karosszériaszerkezet, kompromisszumot nem tűrő gyártási és kidolgozási minőséggel

Belső tér és felszereltség
Dinamikus belső design a repülőgépek világát idéző formákkal
Csúcsszínvonalú kidolgozási minőség, modern anyagok és színvilág
Két felszereltségi szint, „media style” csomag, számos magas kényelmi színvonalat és sportosságot képviselő felszerelés, egyéni kialakítási lehetőségek sokasága

Infotainment
A legújabb infotainment-technikák, kívánságra a műszerfalból kihajtható MMI-monitorral
Nagyteljesítményű navigációs rendszer MMI-kezelési koncepcióval
Rengeteg lehetőség a legkülönfélébb mobiltelefonok és mobil zenei adathordozók csatlakoztatására illetve lejátszására, Bluetooth-csatlakozás
„Connectivity” csomag valamely térkép-megjelenítést kínáló Audi navigációs rendszer utólagos beépítéséhez
Bose audio-rendszer LED-fényvezető technikával

Hajtásrendszer
Két-két erőteljes és gazdaságos TDI- illetve TFSI-motor, egyaránt turbófeltöltéssel és közvetlen befecskendezéssel, a 63 kW (86 LE) és a 90 kW (122 LE) közötti teljesítménytartományban
Mindegyik erőforrás a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció), valamint az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) rendszerével, az 1.2 TFSI fejlett hőmérséklet-menedzsment rendszerrel
66 kW (90 LE) és 77 kW (105 LE) teljesítményű 1.6 TDI motor manuális sebességváltóval, kilométerenként akár már 99 gramm széndioxid-kibocsátástól (előzetes adat)
Kívánságra hétfokozatú S-tronic sebességváltó
Fedélzeti számítógép gazdaságossági programmal

Futómű
Kiegyensúlyozott tömegeloszlás az első és a hátsó tengely között
Sportos hangolású futómű széles nyomtávval, közvetlen áttételezésű kormányzással
Az első tengelyen működő elektronikus differenciálzár-hatású funkcióval kiegészített, elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) a mozgékonyság és az agilis irányíthatósági tulajdonságok szolgálatában

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .