Győrben elkészült a tízezredik Audi TT 2.0 TDI

A 2.0 literes TDI motorral szerelt Audi TT kiszállítási darabszáma bizonyítja, hogy a dinamizmus és hatékonyság kombinációját szívesen választják a vásárlók. A 125 kW (170 LE) teljesítményű sportautó 2008-as megjelenése óta folyamatosan növelte piaci részesedését. Ebből a modellből a 10.000. darab, egy bársonylila színű Coupé gördült le ma az Audi Hungariánál a gyártósorról, melyet Angliába szállítanak.

Az Audi TT Coupé 2.0 TDI quattro és az Audi TT Roadster quattro a világ első sorozatgyártásban készülő dízel sportautói. A 125 kW (170 LE) teljesítményű, négyhengeres, kétliteres dízelmotor 350 Nm-es nyomatékkal gondoskodik a dinamikus hajtásról. A TDI motor a TT Coupéban 100 kilométeren elért 5,3 literes fogyasztása a legjobb érték a sportautó-szegmensben.

A jármű karosszériája jelentős mértékben hozzájárul a hatékonysággal párosuló dinamikus menettulajdonságokhoz: az Audi Space Frame (ASF) technológiával készülő karosszéria a jármű első részén könnyű alumíniumból, a hátsó részen pedig acélból készül. Ez a párosítás megfelelő tengelyterhelés-elosztást tesz lehetővé és egyben biztosítja, a jármű össztömegének alacsonyan tartását.

A Coupé esetében a karosszéria mindössze 206 kilogramm súlyú, 140 kilogramm alumíniumból és 66 kilogramm acélból áll. A dinamizmus és hatékonyság összjátéka az üzemanyagfogyasztásban is megmutatkozik. A megújult megjelenésű TT-t egy szintén megújult, Győrben készülő 2.0 TDI erőforrás hajtja, ami a Coupét 7,5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre egészen a 226 km/órás végsebességig, kilométerenkénti mindössze 139 grammos CO2 kibocsátással.

Az Audi TT modellek gyártása az Audi TT Coupéval 1998 tavaszán kezdődött Győrben, amelyet 1999 őszén a TT Roadster követett. 2006 júniusa óta készül az Audi TT második generációja a vállalatnál az ingolstadti Audi gyárral együttműködve. A karosszériagyártás és a fényezés az ingolstadti gyárban történik, míg a járművet a győri gyár 35.000 m2 nagyságú üzemcsarnokában szerelik készre. Az Audi Hungariánál készülő sportkocsikat a világ több mint 40 országába szállítják.

2007 novembere óta a TT gyártósorán készül az Audi A3 Cabriolet is.

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .