Két Audi-győzelem

Az Audi két modelljével is elhódította a tekintélyes „Arany Kormánykerék 2010” („Goldenes Lenkrad 2010“) díját, az A1 ugyanis a „Kisautók”, míg az A8 a „Luxusautók” kategóriájában végzett a mezőny élén. A négykarikás márka kiváló szereplését a „Közép-/felsőkategóriában“ az Audi A7 Sportback második helyezése tette teljessé. Az Audi összesen 20 „Arany Kormánykerék” kitüntetésével a „Bild am Sonntag” és az „Auto Bild” által szervezett nagytekintélyű szavazás 35 esztendős történetének legsikeresebb márkája. A díjakat november 3-án este az Axel-Springer kiadó berlini székházában adták át.

Az Audi A1, illetve az ingolstadti gyártó ugyancsak az idén nagy sikerrel bevezetett zászlóshajója, az Audi A8 – közvetlen vetélytársaik igen erős mezőnyében egyaránt – egyértelmű győzelemmel csatlakozott az Audi A5 Sportback (2009), az Audi Q5 (2008) és az Audi A4 (2007) közelmúltbéli diadalsorozatához.

A kategória győztes A1

Az A8 díját Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke vette át: „Nagy gonddal és kifinomult igényességgel fejlesztettük tovább A8 csúcsmodellünket, különösen elegáns és minden tekintetben harmonikusan kiegyensúlyozott járművet alkotva. Az Audi A8 tudásunk legjavát rejti, formavilága és technikája tekintetében egyaránt. Összességében igazi remekmű, s kiváló autó is egyben.“

Az Audi A7 kategóriájában a második lett

50-tagú zsűri döntött

Az A1 számára odaítélt elismerésért Michael Dick, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja lépett a pódiumra: „Nagy örömmel tölt el bennünket e kitüntetés. A1 modellünk tökéletesen illik a mai idők szellemiségéhez, amit értékesítési darabszámai is jól mutatnak.“

Az „Arany Kormánykerék“ („Goldenes Lenkrad“) szavazás 50-tagú zsűrije közismert személyiségekből, műszaki szakemberekből, autóversenyzőkből, valamint az „Auto Bild“ magazin nemzetközi testvérlapjainak főszerkesztőiből áll, akik az idén ismét zárt tesztpályán vallathatták az összesen 42 jelölt modellt.

Sikert aratott vezetési élménye

A főszerkesztők körében az A1 mindenekelőtt menet- és üléskényelme, vezetői segédrendszerei és kezelhetősége, valamint a rugalmasság és a gyorsulási képességek kritériumaiban aratott komoly elismerést. A műszaki szakemberek elsősorban a kisautó kidolgozási színvonalát és minőségérzetét, biztonságát, javíthatóságát és környezetkímélő technikáját méltatták.

Az autóversenyzőkre motorja, kormányzása, futóműve és fékei, illetve sebességváltója és vezetői segédrendszerei gyakoroltak mély benyomást, nem beszélve a vezetés Audi A1 kínálta élvezetes élményéről. Utóbbival a közismert személyiségek körében is nagy sikert aratott, akárcsak designjával, térkínálatával, belső zajszintjével, illetve kezelhetőségével és üléskényelmével.

A luxuskategóriában a főszerkesztők főként az Audi A8 kényelmét, fejlett vezetői segédrendszereit, kezelhetőségét, variálhatóságát és ár-érték arányát emelték ki. A szakértők körében az A8 kidolgozási minőségével, javíthatóságával és környezetkímélő konstrukciójával, körkörös kilátásával, biztonságával, üzemanyag-fogyasztásával és ár-érték arányával aratott nagy sikert. A luxuslimuzin a versenyzők számára a motor, a kormányzás, a futómű, a fékek, a sebességváltó és a menetkényelem tekintetében bizonyult elsősorban meggyőzőnek, míg az ismert személyiségek hátsó üléskényelmét és szociális kompatibilitását méltatták.

2009-ben 950 ezer Audi kelt el

Az „Arany Kormánykerék” („Goldenes Lenkrad“) díjat 1975 óta ítélik oda az év legjobb modellújdonságai számára. Csupán a közelmúltra visszatekintve, az Audi A6 (2004), a Q7 (2005), az A4 Limousine (2007), az Audi Q5 (2008) illetve az A5 Sportback is elhódította e tekintélyes elismerést. Az idei mezőnyben hat kategória összesen 42 jelöltje indult.

Az AUDI Konszern 2009-ben összesen mintegy 950.000 Audi járművet értékesített. A vállalat 29,8 milliárd euró forgalom mellett 1,6 milliárd euró működési eredményt ért el. Az Audi termelési helyszínei között szerepel Ingolstadt és Neckarsulm (Németország), Győr, Changchun (Kína), valamint Brüsszel (Belgium). Aurangabadban (India) 2007 végén az Audi A6, 2008. október elején az Audi A4, 2010. júliusában pedig az Audi Q5 CKD-gyártása is megkezdődött. Az új Audi A1 2010 májusa óta Brüsszelben gördül le a szerelőszalagról.

A vállalat eddig a világ több mint 100 piacán jelent meg. Az AUDI AG 100 százalékos tulajdonú leányvállalata többek között az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az Automobili Lamborghini Holding S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország) és a quattro GmbH (Neckarsulm/Németország). Az Audi jelenleg világszerte mintegy 58.000 dolgozót foglalkoztat, közülük 45.400-at Németországban. „A haladás technikája“ hosszú távú biztosítása érdekében a négykarikás márka 2010 és 2012 között összesen 5,5 milliárd euró beruházását tervezi, túlnyomórészt új modellek fejlesztésbe. Az Audi jelenlegi modellportfolióját 2015-ig jelentősen, összesen 42 modellre kívánja bővíteni.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .