Meglátogatták a győri Audi gyárat a magyar Audi TT rajongói klub tagjai

Október 6-án több mint 70 Audi TT suhant végig a győri Audi Hungaria gyárterületén. A látogatás során az Audi sportmodelljének hazai rajongóit exkluzív programok várták a négykarikás vállalatnál.

A mintegy száz Audi TT rajongót Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja köszöntötte. Ezután a vendégek bepillantást nyertek a járműszerelde és a lakkozó kulisszatitkaiba. Megismerkedtek a Műszaki Fejlesztés tevékenységével és az ikonikus öthengeres és tízhengeres benzinmotorok gyártását is végig követték. A programsorozatot közös felvonulás koronázta meg az Audi gyárterületén.

650 ezer TT készült eddig

– Felemelő érzés olyan emberekkel találkozni, akik számára ugyanolyan különleges jelentőséggel bír ikonikos modellünk, mint az Audi Hungaria valamennyi munkatársa számára. Huszonöt év elteltével is tapintható a lelkesedés a TT iránt. Ma már nem csupán egy időtlen dizájnikon, hanem szinte Hungarikumnak is számít. A 25 év alatt több mint 650 ezer TT készült nálunk. Ezek büszkén hirdetik munkatársaink szakértelmét szerte a világon – mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A magyar Audi TT rajongói klub 2013-ban jött létre. A klub közel 3.000 tagot számlál. Az autó szeretete és a különleges sportmodell iránt érzett rajongás köti össze őket, és a havonta megrendezett autózások, programok.

A TT modellekkel indult a gyártás

Az Audi dizájntörténelmet írt az Audi TT modellekkel. A sportautó 1998-as premierje óta egyedi formavilágával és vezetési élményével világszerte lelkesíti rajongóit. Az Auto Europe 1999-ben az év legjobb autós újdonságának választotta az Audi TT-t. Sőt, az Audi Hungariánál is igazi újdonságnak számított, hiszen a vállalatnál a TT modellekkel indult útjára a járműgyártás.

Kezdetben a TT lakkozott karosszériái Ingolstadtból vonaton érkeztek Győrbe. A győri munkatársak szerelték össze a kész autókat. 2013-ban az új járműgyár megnyitásával a teljes gyártási folyamat Győrbe költözött – a présüzemtől, a karosszériagyáron, lakkozón át egészen az autók végső összeszereléséig. A 25 év alatt összesen több mint 650 ezer TT modellt készítettek az Audi Hungaria munkatársai.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .