Euro NCAP: rendkívül biztonságos a Golf Cabriolet és a Jetta

Az Euro NCAP a lehető legmagasabb, azaz ötcsillagos minősítéssel díjazta az új Volkswagen Golf Cabriolet és a Volkswagen Jetta felnőtt- és gyermekutas-biztonságát, illetve gyalogosvédelmét. Ezzel mindkét Volkswagen kategóriája legbiztonságosabb modellje. Kiváló, 96 illetve 94 százalékos eredményével különösen a felnőtt utasvédelem tesztjein jeleskedett a Golf Cabriolet és a Jetta, a bennülők testalkatától függetlenül minden üléshelyen csúcseredményt produkálva. Ezen eredmények a frontális és oldalirányú ütközések, valamint az oszlopnak csapódás vizsgálatából adódtak. Nem csupán a felnőttek érezhetik azonban biztonságban magukat e két modellben, a Jetta és a Golf Cabriolet a 18 hónapos és 3 éves korú gyermekeket képviselő próbabábuk esetében is maximális védelemről tett tanúbizonyságot.

 

 

 

Az utasok megóvásához hasonló  fontosságú a közlekedés többi résztvevőjének védelme is. A teszteljárás ennek szellemében 40 kilométer/óra sebességű gyermek illetve felnőtt gyalogosgázolás szimulációját is tartalmazza. A Jetta ennek során különösen az alsó lábszárak – lökhárító okozta – sérüléseivel szembeni védelem tekintetében teljesített minden vizsgált kategóriában kiválóan. A Golf Cabriolet a gyermekek fejének védelmében bizonyult nagyon jónak, amit motorházfedele felső részének megfelelő berugózása biztosít.

A biztonságot fokozó megoldások területén mindkét modell igen jó, 71 százalékos eredménnyel zárt. Az Euro NCAP itt nem csupán a biztonsági övek bekapcsolására figyelmeztető jelzéseket, hanem a szériafelszerelésként kínált elektronikus menetstabilizáló rendszert (ESP) is értékeli. Mindkét berendezés a Golf Cabriolet és a Jetta esetében egyaránt az alapfelszereltség része.

Az Euro NCAP gyártóktól független nemzetközi törésteszt-program. Az aktuális teszteredmények az interneten tekinthetők meg: www.euroncap.com

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .