A Châtillon-i autótemető

Egyre ritkábbak ma már az ilyen helyek, hiszen a környezetvédelem elsődleges szempont (és jól is van ez így). Azonban tagadhatatlan, hogy a komor erdőben rozsdásodó régi autó mindig misztikus, művészi képek készítését teszi lehetővé. A múlt század ’40-es, ’50-es, ’60-as éveiből származó járműveket próbál itt felemészteni a környezet és az időjárás állandó változása.

Az elemeknek éveken át kitett fém és vas lassan-lassan feladja a küzdelmet és eggyé válik a földdel. Az autók valószínűleg az egykor a közelben állomásozó amerikai hadsereg tulajdonában voltak… (Tehát nem csak a volt orosz laktanyák környékén érdemes talajszennyezés után kutatni.) Amikor a katonákat haza vezényelték, kiderült, hogy nem lett volna elég hely a járművek azonnali visszaszállítására, ezért a kocsikat ledepózták egy domb tetején, hogy majd később visszajönnek értük.

Ez azonban soha nem történt meg. Persze időközben egyre többen felfedezték a helyet és a tényt, hogy ezek az autók már sosem lesznek visszaszállítva, így elkezdődött a vandál rombolás, jobb esetben az alkatrészek kiszerelése. Hát nem jobb lett volna, ha a kocsikat azonnal a rászorulóknak, vagy fiatal hot-rodosoknak adják? Állítólag 2010 októberében a temetőt felszámolták, mivel egyre több bejelentés érkezett a környezetvédelmi hatósághoz.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .