Magyarországon készült a 100 ezer eurós T1

Először mindenki azt hitte az Essen Motorshow látogatói közül, hogy csak vicc a Bosch Dienst Bus mellett felállított adattáblán szereplő eladási ár: 99.950 euró, de a tulajdonos biztosított róla, hogy nem tréfáról van szó, aki szeretné magáénak tudni a különleges felszereltséggel és menetteljesítménnyel bíró kis buszt, annak bizony egy hosszított V8-as Phaeton árát kell átutalnia a bankszámlájára. (Videó)

 

A magyaroknak, pontosabban Bittó Gábornak ehhez a T1-hez is van köze, hiszen ő és édesapja koordinálta a klasszikus Transporter restaurálásának munkálatait Magyarországon, még 2008-ban.

Bár vitathatatlan, hogy a T1-es buszok ára szinte exponenciális növekedést mutat az elmúlt évtizedben, de ennyi pénzt még sosem kértek korai Transporterért. A ’66-os T1 farába 2,8 litres Typ4 motort szereltek, amivel akár 7,8 másodperc alatt fel lehet gyorsítani 100-ra, és a negyedmérföldhöz sem kell több 15,52 mp-nél.

Hát ilyen gyorsan valószínűleg nem fog vevőt találni, de Thomas Stauderer, a tulajdonos nem siet, hiszen következő projektjéhez is sok idő kell: most egy T1 Barndoor restaurálását kezdte el nemrég, amiben Bittóék most is segítenek.

 

{youtube}Z9LOcFPlBFs{/youtube}

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .