A Škoda tovább megy a Tour-on

A Škoda Auto egészen 2013-ig szóló partneri szerződést kötött az A.S.O. társasággal, a Tour de France jogtulajdonosával, a Škoda Auto így jelentősen meghosszabbította immár 2004 óta tartó együttműködését a világ leghíresebb kerékpárversenyének szervezőivel. A Škoda Auto egyben a legjobb 25 év alatti versenyző „Fehér Trikójának”  szponzora is.

 

 

 

„Részvételünk a nemzetközi kerékpársport legjelentősebb eseményében továbbra is támogatói tevékenységünk egyik alappillérének számít, amely egyben országos szinten is kiváló alapként szolgált számos további hasonló projekt számára. Mindennek eredményeképpen támogatói tevékenységünk értéke többszörösére növekedhetett. A legjelentősebb projekt e tekintetben kétségkívül a Giro d’Italia szervezőivel létrejött, egyik olaszországi importőr által támogatott együttműködésünk. Említhetném azonban jelenlétünket szinte minden korosztály kerékpárversenyzésében, például, a csehországi ’Bike for Life’, a német ’Škoda Velothon Berlin’ vagy a svájci ’Tour de Romandie’ formájában“ – fejtette ki Martin Lauer, a Škoda Auto kommunikációs igazgatója.

 

A Škoda Auto 2010-ben továbbra is nyolc profi versenyzői – a Cofidis, a Cervélo Test, a Francaise des Jeux, a Euskateltel-Euskadi, a Milram, a Rabobank, a Saxo Bank és az OmegaPharma-Lotto –, valamint két technikai kiszolgálói csapatot – a Shimano és a Mavic – támogat.

A „Tour” és a Škoda közötti partneri együttműködés értelmében a cseh gyártó Superb, Superb Combi, Octavia, Fabia és Roomster modelljei igen jelentős, mintegy 250 tagú flottájával jelenik meg a verseny során. A versenyvezetőségen túl, a Škoda járművei szállítják a szervezőcsapat tagjait, valamint több további partner, illetve a média számos képviselőjét.

A 97. Tour de France az idén a hollandiai Rotterdamban tartott ünnepélyes rajtja – az úgynevezett „Grand Départ” – után Franciaország mellett Belgiumba is ellátogat. A versenyzők 2010. július 3-ától 20 szakaszon, összesen 3.596 kilométert kerekeznek, s július 25-én a párizsi Champs-Élysées-n érnek célba.

A „Tour” –  közvetlenül az olimpiai játékok és a labdarúgó világbajnokságok után – a harmadik legnézettebb eseménynek számít a sport világában. A verseny teljes útvonalán összesen akár 15 millió néző is figyelemmel kíséri a küzdelmet, további kétmilliárd pedig a mintegy 200 országba irányuló közvetítés révén, televízión keresztül élvezi a versenyt. E rendkívüli népszerűség és érdeklődés a Škoda márka piaci filozófiájával és stratégiájával is tökéletes összhangban áll.

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .