A Volkswagen kibővíti az Igazgatóságot

 

A „Strategy 2018 program” megvalósítása érdekében a Volkswagen Csoport 2010. október 1-jével kibővíti az Igazgatóságot és létrehozza a „Group Trucks” Igazgatósági Divíziót, melyet az a Prof. Dr. Jochem Heizmann (58) vezet majd, aki a jelenlegi Igazgatóságban a Csoport gyártásért felelős tagja. Helyét Michael Macht (49), a Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart jelenlegi elnöke veszi át.

 

„A teherautó-gyártás már most is jelentős részét képezi a Volkswagen Csoport növekedési stratégiájának. Hogy ennek jelentőségét még inkább kihangsúlyozzuk, ezt a profilt az ősztől közvetlenül a Csoport igazgatósági szintjén menedzseli majd. Nagy szerencse, hogy erre a stratégiai feladatra megnyertük Prof. Heizmann támogatását. Ő ugyanis a legkiválóbb ismerője e területnek, aki az elmúlt esztendőben jelentősen növelte a hatékonyságot és a gyártást, s megerősítette a Volkswagen Csoport versenyképességét – mondta Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG elnöke, majd így folytatta:

„Michael Macht, Jochem Heizmann utóda kitűnő gyártási szakember, aki csatlakozva a Volkswagen Igazgatóságához következetesen küzd majd a termelékenységi célkitűzéseinek megvalósításáért, és ezáltal a csoport termelési kapacitásának növeléséért.”

„Csak Kínában, a Volkswagen megkétszerezve gyártását, mintegy évi három millió gépkocsit állít elő 2013/14-ben. A kibővült alapokon működő Igazgatóság ki fogja alakítani azokat az átfogó, az eddiginél is szisztematikusabb kereteket, amelyek még közelebb visznek a Strategy 2018 dokumentumban megfogalmazott céljaink megvalósításához.” – tette hozzá Winterkorn.

Prof. Heizmann, aki 1982-óta dolgozik a Volkswagen Csoportnál – 1993-ban lett a Volkswagen Személyautó  Divízió globális gyártás-tervezés vezetője. Ő volt 2000 előtt a Volkswagen Sachsen szóvivője, mielőtt az Audi AG termelésért felelős igazgatósági tagjává választották 2001-ben. Ezt a posztot 2007 februárjáig töltötte be.

„Az ő elkötelezettségének köszönhető, hogy lehetővé vált az egyik leghatékonyabb termelési rendszer létrehozása az autóiparban” – mondotta Winterkorn.

Michael Macht 1990-ben csatlakozott a Porsche AG-hez. 1994-ben a Porsche Consulting igazgatója, négy évvel később, 1998-ban pedig a Porsche AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja lett. 2009  júliusa óta ő a Porsche AG elnöke, akiről Winterkorn ezt mondta:

,,Michael Macht ismert és elismert termelési szakember. A Porsche AG elnökeként kulcsfontosságú  szerepet töltött be a Porsche és a Volkswagen tavalyi egyesülési folyamatában. Az ő vezérletével a Porsche, mint független gépkocsi márka, sikeresen illeszkedett be a Volkswagen Csoport világhálózatába.

 

 

A Volkswagen bővíti az Igazgatóságot.doc (58 KB)
View this on posterous

 

 

Permalink | Leave a comment  »

Read more: http://vwdepo.posterous.com/a-volkswagen-kiboviti-az-igazgatosagot

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .