Amarokkal az AIDS ellen

Around_1_popup

Épp tíz esztendő telt el azóta, hogy először rendezték meg az AIDS-elleni küzdelmet nyíltan felvállaló és világszerte támogató – Világsegítség a HIV-elleni harchoz expedíciót. Az esemény tízéves jubileumán, a Volkswagen Haszonjármű Divízió ismét letette névjegyét az AIDS elleni világméretű küzdelem hangsúlyozását támogatók mellett.

#

A márka ugyanis a „Move the world Tour” versenyre egy a várható nehézségre műszakilag felkészített 5 VW Amarok gépkocsiból álló flottát bocsátott a HIV-elleni küzdelmét több mint egy évtizede folytató Joachim Franz extrém-sportoló és csapata részére. Az idén nevezett csapatok a Földgömbön W-betűt formázó útvonalon haladnak majd. A versenyzők a kanadai Vancouverben rendezett rajt után, Közép-Amerikán keresztül konvojt alkotva érkeznek meg Argentínába. A csapatok az öreg kontinensen folytatják, Dél-Európa után Dél-Afrika a következő célpont, ahonnan a jókora távolságra fekvő Egyiptom következik. Újabb kontinens-váltással Oroszországon és Kínán halad át a mezőny. A végállomást Ausztrália jelenti majd.

Harald Schomburg, a Volkswagen Haszonjármű Divízió, értékesítésért és a marketingért felelős tagja, a VW Igazgatósága tagja nagy lehetőséget lát az együttműködésben részt vevő felek számára.

„A szociális felelősségtől kezdve – amelyet mi már teljes felelősségünk tudatában megmutattunk az együttműködésben részt vevő Joachim Franz számára – a részvétel egyúttal speciális teszt a járműveink, valamint embereink és a technológia számára, amely megmutatja a fizikai lehetőségek határait is.”

A programon az Amarok is bemutatkozott, mint az expedíciókban résztvevő gépkocsi kitűnő példája. Az Amarok ideális választás olyan csapatok számára, amelyek ambiciózus terveket szőnek, például azt, hogy 65 ezer kilométert tesznek meg száz nap alatt, nagy nyomás és olykor a legszélsőségesebb körülmények között, bebizonyítva megbízhatóságát és alkalmasságát kísérő-, vagy szervizgépkocsiként a Dakar Rallyn. Az expedíciós csapat szembesülni fog az extrém helyzetek szinte teljes skálájával – lett légyen az a tűző nap forrósága a Kelet-Afrikai utakon, vagy éppen átkelés a jeges Andokon, de ez a pick up arra született, hogy bebizonyítsa rátermettségét és utat találjon ott, ahol más járművek képtelenek erre.

Permalink | Leave a comment  »

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .