Becézgetjük az autónkat

A reprezentatívnak nem tekinthető felmérés meglepő eredményekkel zárult. Még a szakemberek sem számítottak ugyanis arra, hogy a válaszadók elképesztően magas aránya, mintegy 76,5%-a válaszol igennel a kérdésre. Az online kérdőívet kitöltők 11,8%-a nemmel felelt, további 8,8%-nak még nincs autója, de ha lesz, mindenképpen elnevezi, 2,9% pedig még nem autótulajdonos, de ha az lesz, sem kívánja elnevezi. Amennyiben csak az autóval már rendelkező válaszadókra szűrünk, a kedvencüket elnevezők aránya elérte a 87%-ot, ami rendkívül magas emocionális kötődést feltételez.

Media_httpchriscomshi_jcida

 

Media_httpwebmaccomex_spofx

 

A válaszok értékelését végző elemzőket még inkább meglepte ugyanakkor az, hogy az autójukat elnevezők között nagyobb arányban szerepelnek a férfiak (57,7%), a leendő autójukat elnevezni kívánók között pedig nemhogy túlsúlyban vannak, hanem egyenesen 100%-ot értek el, ebben a kategóriában ugyanis minden igennel felelő férfi volt.

 

 

Media_httpnormblogfil_sbwkf

 

 

Természetesen felmerült, hogy ez a kiugró eredmény származhat abból is, hogy a a válaszadó autótulajdonosok többsége férfi volt (59%), ezért a szakemberek elvégezték a kifejezetten nemekre vonatkozó szűrést is. Itt már a nők esetében is a „papírformához” közelibb eredmények születtek: a kérdőívet kitöltő nők 83,3%-a nevezi el autóját. Továbbra is kifejezetten magas maradt ugyanakkor az autójukat elnevező férfiak aránya: az erősebbik nem válaszadó képviselőinek 75%-a ad nevet kedvencének.

 

 

>Media_httpfotosfotofl_ahbtc

 

Az autóknak adott nevek rendkívül színes skálát mutatnak, a legtöbben a modell elnevezéséből eredeztetett névvel róják az utakat (pl.: Mondeo – Mondi, Focus – Fóka, C-Max – Maxi), de egészen különleges nevek, sőt valódi férfi és női nevek is előfordulnak. Érdekes lett volna azt is megtudni, hogy hányan tartják fiúnak, illetve lánynak autójukat, a felmérés azonban terjedelme okán erre a kérdésre nem keresett választ.

 

Media_httpfarm3static_prcri

 

Media_httpfarm5static_yeihe

 

Media_httpc1acimagesm_cqhhj

 

 

>via mmonline.hu

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .