Elkészült a százezredik 1.2 TSI

Mindössze néhány hónappal gyártáskezdetét követően június 21-én a százezredik 1.2 TSI erőforrás is elkészült a Škoda Auto Mladá Boleslav-i motor- és sebességváltó-gyárában. A Škoda Fabia, Roomster, Octavia és Yeti, valamint a Volkswagen-csoport további márkáinak számos modelljében megjelenő, korszerű aggregát iránti intenzív kereslet nyomán a napi termelési volumen máris 1.250 darabra emelkedett, s gyártása az elkövetkező nyári szünet során is folytatódik. A Škoda az új konstrukció esetében nem csupán az összeszerelést végzi, hanem a motorblokk öntésére, illetve számos fő alkatrész megmunkálására is Mladá Boleslav-ban kerül sor.

 

A Škoda Auto már a tavalyi év során is rekord mennyiséget értékesített Mladá Boleslav-ban készült 1,2 literes (TSI és háromhengeres HTP) benzinmotorjaiból, az összesen gyártott 367.880 darab 59,5 százalékát a konszern további márkái számára szállították ki. Az ugyancsak ebben a gyárban készült 571.054 darab MQ 200 sebességváltó 55,5 százaléka került a konszern más modelljeibe.

A TSI-család e teljes egészében új fejlesztésű, 1,2 literes benzines tagja két teljesítménylépcsőben (63 és 77 kW) áll rendelkezésre, s egyszerre elégíti ki a természeti erőforrásokat kímélő anyagfelhasználás, a csekély károsanyag-kibocsátás és a harmonikus menettulajdonságok követelményeit. A 77 kilowattos 1.2 TSI motorral illetve a továbbfejlesztett hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltóval szerelt Fabia kombinált üzemanyag-fogyasztása így 100 kilométerenként mindössze 5,3 liter, széndioxid-kibocsájtása pedig 124 g/km.

„E termelési jubileum további jelentős mérföldkő a Mladá Boleslav-i motorgyártás 110 esztendős történetében. A vásárlók részéről az 1.2 TSI erőforrás iránt tapasztalható kiemelkedő érdeklődés is jól mutatja, hogy jó úton járunk különösen kedvező üzemanyag-fogyasztású technikáinkkal” – hangsúlyozta Reinhard Jung, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke.

Permalink | Leave a comment  »

Read more: http://vwdepo.posterous.com/elkeszult-a-szazezredik-12-tsi

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .