Esztergomi lehet a VW-Suzuki

Egy magyar autósportál értesülése szerint a Volkswagen (VW) és a Suzuki közös fejlesztésű kisautóját az esztergomi Suzuki üzemben gyárthatják.

Elképzelhető, hogy Esztergomban gyártják majd a Volkswagen (VW) és a Suzuki közös fejlesztésű kisautóját – nyilatkozta Martin Winterkorn, a VW igazgatótanácsának elnöke a győri székhelyű Autopro.hu szakportálnak.

„Ha a Suzuki SX4-nek lesz utódja, akkor el tudom képzelni, hogy az Esztergomban készül” – fogalmazott a cégvezető. A portál szerint a Volkswagen első emberének nyilatkozata azért is figyelemre méltó, mert a VW-nél bevált gyakorlat, hogy a hivatalos döntés megszületéséig nem sok konkrétumot árulnak el.

A Winterkorn által felvázolt lehetőséget erősíti az is, hogy információik szerint az elmúlt hónapban a VW wolfsburgi központjából gyakran érkeztek látogatók a Suzuki esztergomi gyárába, az együttműködés és a gyártás lehetőségeit vizsgálták – teszi hozzá az Autopro.hu, amely szerint Magyarország szólhat az is, hogy az Opel Agila új típusát már nem a Suzuki magyar gyárában készítik, így Esztergomban igen jelentős szabad kapacitások lesznek.

MTI

 

www.kedvezmenyesbiztositas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .